Акция и гонка на магистрала "Тракия" заради опасно шофиране, съобщиха

...
Акция и гонка на магистрала "Тракия" заради опасно шофиране, съобщиха
Коментари Харесай

Акция на АМ „Тракия“: Възрастен мъж кара 3 км в насрещното /снимки/

Акция и гонка на автомагистрала "Тракия " поради рисково шофиране, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.
Случаят е от тази заран. В региона на 69-ти километър, в платното по посока за София, автопатрул спрял за инспекция лека кола, само че в този миг служителите на реда забелязали в прилежащото платно (за Бургас), в скоростната лента, бързодвижещ се автомобил „ Фиат “ в насрещното придвижване.
Полицаите присъединили светлинната и звуковата сигнализация на служебния автомобил и почнали да карат паралелно с колата, като подавали знаци на лидера да спре. След близо три километра автомобилът бил спрян, само че в скоростната лента на трасето за Бургас. Тогава двамата служители на реда съумели за минути да преустановят цялото придвижване на леки и товарни коли в платното, с цел да реалокират движещият се отсреща „ Фиат “ в безвредната спешна лента.
Оказало се, че зад кормилото бил 72-годишен мъж, от плевенското село Санадиново, който все още живеел в брациговското село Бяга. Той бил объркан, не могъл да даде свястно пояснения за какво ръководи колата си в насрещното придвижване на автомагистралата.
Водачът е дееспособен, тестван е с дрегер, като тестът му е негативна. Съставен му е акт по Закона за придвижване по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат назад в къщи, показват от полицейския пресцентър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР