Акция Дрога тече в цялата страна. 10 кг хероин са

...
Акция Дрога тече в цялата страна. 10 кг хероин са
Коментари Харесай

Акция „Дрога” в цяла България, откриха 10 кг хероин в кола на АМ „Тракия”

Акция „ Дрога ” тече в цялата страна. 10 кг хероин са хванати при профилирана интервенция на ГДБОП. Дрогата е била скрита в специфични тайници в предния корпус на автомобил. Колата е била спряна тази нощ на автомагистрала „Тракия“, в региона на Ихтиман. Има шестима арестувани.

В четвъртък при специализирана операция в София е открита оранжерия за отлеждане на марихуана в апартамент. Иззети са 228 растения в друг стадий на развиване, както и лампи, филтри и други механически уреди, пригодени за развъждането им.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

На място са арестувани двама мъже. Единият от тях има регистрация за закононарушения, свързани с опиати.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

Говорителят на спецпрокуратурата прокурор Христо Кръстев разгласи по време на брифинг информация за още две акции у нас. При тях са били хванати две групи за разпространяване и търговия на опиати. Първата се състои от четирима души и е работила на територията на София и Сливен.



„ Произвеждали са амфетамин и метамфетамин. За задачата са се снабдявали с лекарства от притежател на аптека в Сливен. Аптекарят им е продавал обилни количества медикаменти, съдържащи ефедрин и псевдоефедрин, които се употребяват за правенето на съответните опиати ”, изясни Кръстев. При изземвания са намерени оръжия и движимости, които наподобяват културно-исторически полезности.

Втората незаконна група е работила на територията на Враца и София. Задържани са още веднъж четирима души – двама задгранични жители и двама българи.



Двете незаконни групи са били свързани. Мъжете са арестувани за период от 72 ч. Предстои да бъдат импортирани претенции за непрекъсната марка за неотклонение задържане под стража.

Междувременно в четвъртък – 10 февруари –  над 660 дози хероин и други опиати са били конфискувани в Нова Загора. Дрогата е открита в жилището на 53-годишен престъпно проявен мъж. За случая е известена Окръжна прокуратура-Сливен. Мъжът е арестуван за 24 часа.

В хода на спецоперацията са тествани 245 лица,144 транспортни средства, търговски и други обекти. Констатирани са 33 нарушавания на ЗДвП и ЗБЛД, за което са формирани 6 акта и 27 санкции с фиш. Открити са 4 лица, оповестени за общодържавно търсене по досъдебни производства.

По време на брифинга ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова направи коментар по отношение на спора сред някогашния правосъден министър Иван Демержиев и основния прокурор Иван Гешев. Демерджиев съобщи, че в Министерството на правораздаването има редица сигнали против обвинител номер 1. Сред тях бил и сигнал за заличаване на документи. От Прокуратурата дефинираха казаното от Демерджиев като „ поредна политическа офанзива, която цели да подрони престижа на институцията ”.

„ Не желая да съм съдия в подобен неудобен спор. Истината я има в материалите по кореспонденция и в документи, оповестени в Търговския указател. Всеки човек може да си направи изводите ”, каза Маджарова.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР