Акционерите на Royal Dutch Shell подкрепиха предложението за преместване на

...
Акционерите на Royal Dutch Shell подкрепиха предложението за преместване на
Коментари Харесай

Royal Dutch Shell мести централата и съкращава името си

Акционерите на Royal Dutch Shell поддържаха предлагането за пренасяне на централата й от Холандия в Обединеното кралство, съобщава Ройтерс, базирайки се на предварителни резултати от гласуването.

Окончателните резултати би трябвало да бъдат оповестени на по-късна дата, само че съгласно организацията притежателите на 58% от акциите на Shell са съвсем единомислещи за преместването на централата в Лондон като част от обилни структурни промени в компанията. 

По време на петъчната среща на акционерите в Ротердам се чака решение Royal Dutch Shell да се преименува просто на Shell. Компанията също по този начин възнамерява да резервира в приложимост единствено един тип акции вместо досегашните два.

" Преместването " в Обединеното кралство би трябвало да понижи данъчната тежест върху компанията, като отстрани нуждата от заплащане на 15% налог при източника върху дивидентите в Холандия.

Екологичните организации, чиито представители проведоха митинг в Ротердам, считат, че преместването на централата на Shell е обвързвано с решението на холандския съд през май да задължи компанията да понижи излъчванията на парникови газове с 45% до 2030 година В момента компанията се пробва да оспори това решение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР