Акционерите на 21 Century Fox и на Walt Disney са

...
Акционерите на 21 Century Fox и на Walt Disney са
Коментари Харесай

Fox и Disney се лисват в сделка за $71 милиарда

Акционерите на 21 Century Fox и на Walt Disney са се съгласили да одобрят предлагането на Disney да придобие Fox и за обособяване на избрани елементи от компанията. Тя ще заплати $71 милиарда на филмовата и телевизионна компания.

Comcast също бе претендент да купи Fox, само че отдръпна предлагането си откакто Disney усили препоръчаната сума през предишния месец. Щатският кабелен оператор, който към този момент има NBC Universal, съобщи, че ще се концентрира върху наддаването за Sky.



Робърт Айгър и Рупърт Мърдок

Според съглашението с Disney, акционерите на 21 Century Fox могат да изберат да получат по $38 кеш за всяка акция или акции от New Disney, новата холдингова компания, която ще бъде компания майка на Disney и 21st Century Fox. Плащанията на акционерите на 21 Century Fox ще бъдат почти 50% кеш и 50% в нови акции. Disney чака да заплати общо $35,7 милиарда кеш и да издаде към 343 милиона акции на New Disney. В резултат акционерите на 21 Century Fox ще има сред 17 и 20% акционерен дял от New Disney.

„ Съчетаването на бизнеса на 21CF с този на Disney и основаването на новия ‘Fox’ ще отключат забележителна добавена стойност за нашите акционери “, разяснява Рупърт Мърдок, изпълнителен ръководител на 21st Century Fox. - Искам да благодаря на всички наши ръководители и сътрудници за големия им принос в построяването на 21st Century Fox през миналите десетилетия “, добави Мърдок.

“Невероятно сме задоволени от това, че акционерите на двете компании гласоподаваха утвърждението си за тази договорка и сме увещание в нашата дарба да създадем забележителна дълготрайна добавена стойност посредством това придобиване на преимум активите на Fox “, добави Робърт Айгър, ръководител и основен изпълнителен шеф на Walt Disney Company

Щатските регулатори към този момент са одобрили проекта, само че е нужно позволение и от редица управляващи в обособените щати поради огромна районна мрежа на FOX.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР