Акционери на компанията „Фейсбук” отново са поискали на годишното събрание

...
Акционери на компанията „Фейсбук” отново са поискали на годишното събрание
Коментари Харесай

Акционери на „Фейсбук” искат оставката на Зукърбърг

Акционери на компанията „ Фейсбук” още веднъж са поискали на годишното заседание на акционерите да бъде разисквана оставката на създателя на обществената мрежа Марк Зукърбърг от поста „ ръководител на съвета на шефовете “ и смяна на структурата на компанията, оповестява изданието „ Бизнес инсайдър”.

По данни на медията, в документи, изпратени до Комисията по скъпи бумаги, компанията е уведомила, че годишното заседание на акционерите ще бъде извършено на 30 май и е удостоверила предложенията на вложителите, които ще бъдат подложени на гласоподаване.
Марк Зукърбърг изиска управляващите да засилят контрола върху интернет наличието Отговорността за премахване на зловредно наличие е прекомерно огромна за главните интернет компании, съобщи той в отворено писмо
В две от осемте оферти за разискване се желае смяна на структурата на компанията и назначение на „ самостоятелен председател”. Изданието отбелязва, че шансът да бъде признато такова нещо е извънредно дребен, защото Зукърбърг е притежател на повече от 50% от акциите на компанията.

През лятото на предходната година вложителите на „ Фейсбук” одобриха ограничения, желаеха оставката на създателя на обществената мрежа от позицията „ ръководител на съвета на шефовете “.

Според „ Бизнес инсайдър” след серията от кавги, свързани с намесата в изборите и приключване на данните на консуматори, множеството акционери са се изказали в интерес на уволнението на Зукърбърг и поискали на негово място да бъде назначен самостоятелен претендент.
" Facebook " сплотява чат услугите на " Уотсап ", " Инстаграм " и " Месинджър " Те ще продължат да съществуват като обособени приложения, само че ще са свързани
Изданието отбелязва, че предлагането на вложителите е било отхвърлено няколко пъти, защото Зукърбърг и околните му сътрудничи имат акциите, които им дават право на по-голям брой гласове.

Компанията „ Фейсбук” попадна в центъра на политически скандал в Съединени американски щати. Медии оповестиха, че работещата за президента Доналд Тръмп по време на кандидат-президентската му акция компания „ Кеймбридж Аналитика” нелегално е получила данните на 50 милиона консуматори на „ Фейбсук”. Въз основа на събраната информация са били оценени политическите желания на гласоподавателите и им е била показвана реклама, която директно попадала в зоната на техния интерес.

/БГНЕС/
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР