Акционарите в Спортен комплекс Спартак АД разпространиха официалната си позиция.

...
Акционарите в Спортен комплекс Спартак АД разпространиха официалната си позиция.
Коментари Харесай

Акионерите на СК Спартак АД с официална позиция! Предлагат на Общината стадион “Спартак” и прилежащите му съоръжения

Акционарите в Спортен комплекс " Спартак " АД разпространиха формалната си позиция. В нея те афишират, че предлагат на Общински съвет и Община Варна да върнат стадион “Спартак ” и прилежащите му спортни уреди.

Ето какво тъкмо написа в писмото до медиите, без редакторска интервенция:

" Изразяваме отвращение от изкуствено основаното публично напрежение към “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД и ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК, което ни попречва да реализараме дълготрайния план по предмета на дeйността и задачите на “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ”АД.

Забелязват се и опити за внасяне на политически детайл в акцията против нас, а “ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД не искам да взе участие в политизирането на юридически и стопански проблеми.

Акционерното сдружение “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” е основано през 2006 година, като “ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД и “СТИЛИ РОУД ” ЕООД не са учасвали в този план. В сдружението Община Варна е апортирала недвижими парцели с обща повърхност от 56 дка, здания и уреди.

До 2010 година “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД няма активност, само че към този момент има задължения в размер над 1 600 000 лева, в това число и като поръчител на ФК “СПАРТАК ”.

За да се спасят парцелите, апортирани от Община Варна в “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД, “ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД и “СТИЛИ РОУД ” ЕООД заплатиха задълженията на сдружението и изкупиха акциите от предходните акционери. Започна интензивно създаване, съгласуване и възстановяване на употребата на спортната инфраструктура.

Общественото напрежение и проблемите, свързани с нездравата незадоволеност на група хора от промените в “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД и към ФК “СПАРТАК ”, докара до решение „ ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД, като мажоритатарен акционер в “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД, да предложи на Общинския съвет – Варна и Община Варна, с категорично писмо от 18 юли 2014 година да се изкупят акциите на “ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД от Община Варна, с цел да може Общината да придобие цялостната и изключителна благосъстоятелност върху парцелите на “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД и да ги употребява и развива по метод, какъвто сметне за подходящ.

Днес “ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД предлага на Общински съвет – Варна и Община Варна да се върнат в благосъстоятелност на Общината СТАДИОН “СПАРТАК ” и прилежащите му спортни уреди.

“ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ ” АД и “СТИЛИ РОУД ” ЕООД, като акционери в “СПОРТЕН КОМПЛЕКС ” СПАРТАК ” ” АД, са подготвени на незабавни дейности за решение на казуса, без значение от финансовите негативи, които сдруженията като вложители може да получат ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР