Акциите в цялата страна са в рамките на заповед на

...
Акциите в цялата страна са в рамките на заповед на
Коментари Харесай

Младен Маринов: Всички служители на реда са оборудвани със защитни средства

Акциите в цялата страна са в границите на заповед на министъра на опазването на здравето да не се струпват доста хора на едно място, изясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов в специфичното студио на bTV. Той разяснява това, че полицейски патрули са влезнали в столичния квартал „ Факултета “, а на входовете и изходите му има към този момент контролни пунктове. Причината са ограниченията против неразпространение на ковид у нас. Сходни ограничения взеха униформените и против махали в Казанлък, Ямбол, Нова Загора и Сливен.

„ Има общности, които по-трудно се осведомят от медиите и по –трудно осъзнават това, което ние споделяме “, означи вътрешният министър.
Заради епидемията: Полиция обикаля и „ Факултета “ Следи се кой влиза и кой излиза от квартала
За хората от блокадата в Банско, Младен Маринов уточни, че част от тях към този момент са настанени в общежитие, тези които не желаят, са подписали декларация и са намерили къде да се настанят, само че не са пуснати от града. Втори ден Банско е под карантина, само че има туристи, които стачкуват и желаят да се приберат по домовете си.

„ Вечерен час в градовете може да се постанова и с решение на кметовете, те имат пълномощия за това. Ако се съблюдават ограниченията, по-бързо ще се пресече болестта ", напомни вътрешният министър.

В страната има 4630 индивида под карантина, само че има още хора, които се прибират по граничните пунктове.
Нови нарушавания на карантината през последното денонощие Трима италианци, сложени под карантина в Бургас, сами се похвалиха в обществените мрежи, че излизат по улиците на града
Имаме 39 досъдебни производства за нарушавания, работи се по 59 предварителни инспекции. В тези случаи хората не са открити на адреса, заяви още Младен Маринов.

Той означи още, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи работят в извънредно под напрежение режим.

Всички чиновници са оборудвани със защитни средства – маски и ръкавици, безапелационен беше министърът.

По думите му няма доста опити за телефонни измами, само че се пуска доста лъжлива информация в интернет.

Има и досъдебни производства за това – 3 или 4, сподели Маринов. Той прикани хората да продължат да извършват прецизно ограниченията.

Важно е да сме дисциплинирани и да оказваме помощ на възрастните, означи Младен Маринов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР