Акциите в Хонконг записаха нов остър спад, а китайският юан

...
Акциите в Хонконг записаха нов остър спад, а китайският юан
Коментари Харесай

Китайският юан удари 11-годишно дъно

Акциите в Хонконг записаха нов изострен спад, а китайският юан поевтиня до най-ниската си стойност за последното повече от десетилетие поради опасенията от задълбочаване на комерсиалната война, написа Money.bg.

``
реклама

Основният показател Hang Seng се сви с 2,8% по време на ранната търговия в Азия. Междувременно китайската валута изгуби 6% до 7,1396 за $, което е най-ниското равнище от 11 години насам. Индексът Shanghai Composite изгуби 1,2%, оповестява Bloomberg.

Спадовете пристигнаха откакто Китай разгласи, че ще наложи нови мита върху американски импорт за 75 милиарда $. Американският президентъ Доналд Тръмп също разгласи спомагателни такси върху китайския внос. Също по този начин той прикани американските компании да изтеглят бизнеса си от Китай.

Държавният глава има намерение да прегледа " всички налични благоприятни условия " при положение, че Китай предприеме ограничения в отговор на нарасналите американски мита за китайски артикули, въведени от Съединени американски щати. Това разгласи в неделя в изявление за Fox News министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин.

" Така е ", сподели Мнучин, отговаряйки на въпроса дали президентът е решен да вкара цени, в случай че няма прогрес в комерсиалните договаряния с Пекин. " И в случай че китайската страна реши да отговори още веднъж, президентът ще прегледа всички налични благоприятни условия ".

Междувременно в Хонконг имаше нови арести на протестиращи през уикенда. " Не виждам завършек на този цикъл от спадове за хонконгските акции ", споделя шефът на KGI Asia Бен Куонг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР