Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поевтиняват днес, докато инвеститорите продължават да

...
Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поевтиняват днес, докато инвеститорите продължават да
Коментари Харесай

Азиатските акции поевтиняват в началото на седмицата

Акциите в Азиатско-тихоокеанския район поевтиняват през днешния ден, до момента в който вложителите не престават да наблюдават обстановката към Украйна.

Междувременно, Централната банка на Китай не внесе промени в лихвената си политика.

Японският показател Nikkei 225 се намали с 2% незабавно след началото на утринната търговия, само че след това ограничи част от загубите си, като за последно губеше 0.75%. Индексът Topix отчиташе намаляване от 0.68%, до момента в който южнокорейският Kospi губеше 0.37%.

Основният показател на борсата в Шанхай отчиташе намаляване от 0.34% малко по-рано през днешния ден, до момента в който този на борсата в Шънджън се намали с 0.169%. Спадът при хонконгския Hang Seng беше от 0.56%.

Китай през днешния ден реши да не трансформира лихвения % по едногодишните заеми (LPR), който остана на равнище от 3.7%, а това значително беше предстоящо от пазара.

Лихвеният % по петгодишните заеми също остана без смяна на равнище от 4.6%.

Австралийският основено показател S&P/ASX 200 през днешния ден отчиташе леко намаляване.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI губеше 0.37% по-рано денем.

Инвеститорските настройки в района може и да се усъвършенстваха, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е приел “принципно” да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин, в случай че Русия не е нахлула в Украйна, осведоми CNBC.

Опасенията от евентуална съветска инвазия в Украйна държат вложителите нащрек, като Байдън съобщи в петък, че счита, че Путин към този момент е решил да нападне Украйна “в идните дни.”

Пазарите в Съединени американски щати са затворени поради празник.

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, беше на равнище от 95.889, откакто преди този момент доближи връх от 96.151.

Японската йена се разменяше на равнище от 114.96 по отношение на $, откакто в края на предходната седмица нарастна до към 114.8 по отношение на щатската валута. Австралийският $ се търгуваше против 0.7196 щатски $.

Цените на петрола се понижаваха в азиатската сесия по-рано през днешния ден, като фючърсите на Брента губеха 0.96% до 92.64 $ за барел. Фючърсите на щатския лек недопечен нефт отчитаха намаляване в цената от 0.57% до 90.55 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР