Акциите на завод Renault Russia са предадени на град Москва,

...
Акциите на завод Renault Russia са предадени на град Москва,
Коментари Харесай

Руските активи на Renault стават държавна собственост

Акциите на цех Renault Russia са предадени на град Москва, дялът на Рено в " Автоваз " - на института НАМИ (който под управлението на Министерството на индустрията и търговията). Това се споделя в формалния Телеграм- канал на Министерството на индустрията и търговията на Русия. Двете покупко-продажби са утвърдени от Федералната антимонополна работа на Руската федерация, заяви ТАСС.

Това е първата национализация на задгранична компания в Русия . Така Renault Russia ще бъде 100% благосъстоятелност на държавното управление на Москва.

Според известието на съветското министерство, делът от активите се разпределя по този начин: съветското държавно управление ще владее 100% акциите на ЗАО " Рено Россия ", собствеността на Руската федерация в лицето на ФГУП " НАМИ " 67,69% от акциите на автоконцерна " Автоваз ". Останалите акции " Автоваз " ще бъдат в Градска канализация " Ростех ".

" Рено " закупи съветската " Автоваз "

Това обаче не променяло по никакъв метод тактиката на съветския автомобилостроител

В " Автоваз " ще продължат да пускат всички серии на " Лада " в заводите си. Също производителите ще вършат сервизното обслужване на колите Renault на съветския пазар.

Според Министерството на индустрията и търговията изискване на договорката е Renault да има опция да изкупи назад своя дял в " Автоваз " през идващите шест години.

" Прехвърлянето на части от групата на Renault на страната ще разреши опазване ръководството на " Автоваз " и опцията за продължение работата на предприятията в изискванията на ограничаване от наказания. Така ще запазим основни пълномощия, индустриалния цикъл и работните места ", изясни министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров.
 Европейска комисия желае да криминализира заобикалянето на наказания
Европейска комисия желае да криминализира заобикалянето на наказания

Този ход ще помогне на страните от Европейски Съюз да конфискуват замразени съветски активи

След нахлуването на Русия в Украйна десетки компании оповестиха за прекъсване на работа , в това число производителите на коли Ford, General Motors, Porsche, Suzuki, Volkswagen и Volvo. Ferrari и Lamborghini, както и Jaguar Land Rover, взеха решение да спрат износа си за Русия.

Някои компании преустановиха съдействието си с Русия поради войната , а други - поради логистични проблеми . Значителна роля изигра и налагането на софтуерни наказания върху доставките на полупроводници, телекомуникационно съоръжение, електронни съставни елементи и други значими софтуерни детайли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР