Акциите на Tesla (TSLA) завършиха леко надолу в понеделник, след

...
Акциите на Tesla (TSLA) завършиха леко надолу в понеделник, след
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда евтин електромобил за 25 000 евро в Берлин?

Акциите на Tesla (TSLA) приключиха леко надолу в понеделник, откакто производителят на електрически транспортни средства разкри, че Giga Berlin може да създава своя дълго чакан на ниска цена EV, до момента в който служащите на Tesla в Германия може да получат покачване на заплатите си, защото профсъюзният напън нараства.
Прочетете още
Както беше обявено за първи път от Reuters, Tesla възнамерява да построи своя всеобщ електрически автомобил на стойност 25 000 евро ($26 838) на идната платформа Gen 3 в Giga Berlin. Главният изпълнителен шеф Илон Мъск разкри тези проекти, когато посети завода Giga Berlin в петък, след пътешестване до Обединеното кралство за среща на върха на AI.

Източникът на Reuters обаче отхвърли да каже по кое време ще стартира производството, а други източници споделиха, че Tesla е покрай създаването на технология за произвеждане, която ще разреши да се отлее под налягане (или формова) съвсем цялото дъно на автомобила в едно цяло, което ще форсира производството и ще докара до по-ниски разноски.

Мъск е казвал в предишното, че пробивът в производството и преосмислянето на метода, по който е построен заводът, биха разрешили на Tesla да прави електрически автомобили по-евтино. Съвсем неотдавна той предизвести, че високите лихвени проценти вършат електрическите автомобили недостъпни и това е съществена спънка за растежа на компанията (за разлика от търсенето).

„ Притеснявам се от средата с високи лихвени проценти, в която се намираме “, сподели Мъск по време на неотдавнашния конферентен диалог за облагите на Tesla, добавяйки, „ Просто не мога да подчертая задоволително какъв брой значими са разноските … Трябва да създадем нашите артикули по-достъпни, тъй че хората могат да си ги купят. ”

Инвеститорите чакаха да чуят повече за по-евтината идна платформа Gen 3 на Tesla и моделите, основани на нея, след деня на вложителите на компанията през март, където Мъск отхвърли да разкрие повече детайлности.

Колата за 25 000 евро съвсем не се случва, съгласно новата биография на Уолтър Айзъксън за Илон Мъск. Според Айзъксън Мъск се интересува повече от построяването на на ниска цена „ роботакси “ или кола без педали или волан, която да се движи самостоятелно, в сравнение с от по-евтино електромобилно транспортно средство.

Главните лейтенанти на Мъск, в това число основният дизайнер Франц декор Холцхаузен, съгласно известията са убедили Мъск, че е нужен на ниска цена, световен EV, с цел да се отговори на 50% комплициран годишен ритъм на напредък на Tesla и че компанията може да построи както евтиното EV, по този начин и роботиксито на една и съща платформа, като по този метод понижава разноските. Мъск явно е подписал компромиса, откакто е видял ревютата на дизайна и на двете транспортни средства, които имат характерности, сходни на Cybertruck, написа Айзъксън.

Синдикален напън върху Giga Berlin

Заводът на Tesla беше открит и пуснат в употреба на 22 март 2022 година Междувременно там работят към 10 000 души. 

Придържайки се към фабриката на Tesla в Берлин, служащите в завода явно са получили нарастване на заплатите след мощен синдикален напън.

Ръководителите на Tesla разкриха нарастване на заплатите с 4% за служащите в Giga Berlin по време на визитата на Мъск във фабриката, заяви Wall Street Journal в неделя.

Мощният профсъюз IG Metall в Германия, който съставлява автомобилните служащи в страната, се опита да провежда служащите в Giga Berlin и да принуди Tesla да се съгласи на синдикален контракт. Досега Tesla не се е съгласила да одобри синдикален контракт. Tesla е единственият огромен производител на коли в Европа без профсъюзно посланичество във фабриката, съгласно Journal.

Новините в Германия следват триумфите на United Auto Workers (UAW) в Съединени американски щати и мненията на президента на UAW Шон Фейн, че Tesla е идната цел на синдиката.

Поне в Германия Tesla сподели, че повишението на заплатите не е обвързано с напъните за образуване на синдикатите. „ Твърденията, че има връзка сред корекциите на заплатите на Tesla и профсъюзните действия, са погрешни “, сподели Tesla.

„ Ако сравните годишните заплати, има огромна разлика сред Tesla и нашите синдикални служащи в Porsche, BMW, Audi, VW, Daimler и Ford “, сподели районният шеф на IG Metall Дирк Шулце.

Пресслужбата на Tesla в Европейски Съюз и IG Metall не дадоха отговор незабавно, когато бяха помолени за спомагателен коментар по отношение на покачванията на заплатите в Giga Berlin.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР