Акциите на Tesla поевтиняват с над 3% в понеделник, след

...
Акциите на Tesla поевтиняват с над 3% в понеделник, след
Коментари Харесай

Акциите на Tesla тръгнаха надолу

Акциите на Tesla поевтиняват с над 3% в понеделник, след новината, че Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) е почнала следствие против компанията.

SEC започва следствие поради подаден сигнал от някогашен чиновник на Tesla, в който се твърди, че компанията не е уведомила своите акционери и обществеността за рисковете от пожар, свързани с нейните слънчеви панели, написа Reuters.

Акциите на Tesla поевтиняха до 978,90 $ за една акция, като даже доближи едномесечно дъно малко над 950 $. Акциите на Tesla към този момент се търгуват с повече от 20% под техния рекорден връх към 1243,49 $.Може да се каже, че акциите на Tesla са навлезли в така наречен " мечи пазар ".

Спадът на акциите на водача на пазара за електрически коли беше заздравен през последните седмици от продажбите на акции от страна на основния изпълнителен шеф Илън Мъск. През последния месец той продаде свои акции в Tesla на стойност от почти 11 милиарда $.

Комисията за сигурност на потребителските артикули на Съединени американски щати също проверява компанията, откакто някогашен чиновник на Tesla Стивън Хенкс подаде тъжба и до тази организацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР