Акциите на Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) усетиха пълните ефекти от въздействието

...
Акциите на Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) усетиха пълните ефекти от въздействието
Коментари Харесай

Експерт: Трябва ли да купите акции на Tesla след ъпгрейда на UBS?

Акциите на Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) усетиха цялостните резултати от въздействието на 2022 година върху фондовия пазар. Това включва опасения за макроикономически фактори, като инфлация, лихвени проценти и война. Това също по този начин включва проблеми с веригата за доставки, породени от затварянето в Китай.Между затварянето поради Ковид-19 и по-късно чувството за въздействието на тези локдауни върху веригата за доставки, заводът на Tesla в Шанхай е претърпял спад в производството.Въпреки това обаче, компанията е изправена и пред неповторими провокации, отбелязва Луис Навелие от InvestorPlace, специалист и вложител на растежа. Подобно на основния изпълнителен шеф Илон Мъск, който реши, че би желал да се бори за собствеността на обществената медийна платформа Twitter (NYSE:TWTR). Или Илон Мъск, който желае да задължи чиновниците да се върнат в офиса или да изоставен, до момента в който размишляват за съкращенията и си мислят, че се усеща „ супер зле “ за стопанската система.Драмата в Twitter по-специално е скъпа за акционерите на Tesla, като акциите на компанията изгубиха една трета от цената си от началото на април.Въпреки това, нещата могат да бъдат в развой на превръщане за TSLA. В четвъртък беше обявено, че анализаторът от UBS Патрик Хумел е повишил акциите на Tesla от „ неутрални “ на „ покупка “. В допълнение, Хумел сложи цел за цена от 1100 $.Акциите на Tesla скочиха в четвъртък в отговор, само че остават надолу с към 37% през 2022 година Този ъпгрейд може би е най-новият знак, че е време да купите акции на компанията за личния си портфейл.Защо UBS е толкоз бичи настроена към TeslaЗащо UBS реши да увеличи рейтинга си за Tesla? Както оповестява Teslarati, Патрик Хумел цитира три съществени аргументи:
Рекордно високи поръчки с две нови гигафабрики, увеличаващи производствотоПодобряване на маржовете, задвижвани от увеличените цени и нововъведенията в процеситеКонкурентно преимущество за Tesla в основните вериги за доставки
Освен това Хумел счита, че отвесната интеграция на Tesla в чипове, батерийни системи и програмен продукт ще се отплати с великолепен напредък и доходност. Ами затварянето на Шанхай?Ако приемем, че обстановката в Twitter се стабилизира за момента, най-големият евентуален минус на акциите на компанията е резултатът от затварянето на завода в Шанхай. С 22-дневното затваряне през април, последвано от понижаване на производството и резултата от блокирането поради Ковид-19 върху продажбите на електрически автомобили в Китай, новините на този фронт няма да бъдат положителни.Важно е обаче да се означи, че това е лимитирано събитие. Производството се възвръща. Търсенето на електрически автомобили в Китай се усилва. Всеки удар по TSLA акциите, когато бъдат оповестени данните за производството и доставката за това тримесечие, ще бъде краткотраен.ИзводUBS има съществени учредения акциите на Tesla да се възстановят от слабостта си през 2022 година Какво ще кажете за други капиталови анализатори?TSLA акциите не престават да печелят рейтинг „ А “ в Portfolio Grader на Навелие. Това е превъзходен избор за някой, който желае да добави потвърден, дълготраен напредък в портфейла си. При сегашните цени близо 40% отстъпка спрямо ноември 2021 година прави TSLA акциите доста примамливи. Особено като се има поради повишаването на известността на електрическите транспортни средства.Проверявайки капиталовите анализатори, проследени от CNN, те са оценили TSLA като консенсусна „ покупка “. Средната им ценова цел от 1000 $ не е толкоз нападателна, колкото тази на UBS, само че въпреки всичко предлага доста почитан растеж от 31%.Акциите на Tesla към момента може да имат неравномерен път напред в кратковременен проект. Особено, когато цялостното влияние на затварянето на завода в Шанхай става явно, когато компанията регистрира доходи към края на юли. Въпреки това, като дълготрайна инвестиция за напредък, TSLA акциите несъмнено са покупка, отбелязва специалистът.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на Tesla на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР