Акциите на Silicon Valley Bank (SVB), ключов кредитор за стартиращи

...
Акциите на Silicon Valley Bank (SVB), ключов кредитор за стартиращи
Коментари Харесай

Сътресения на световните финансови пазари

Акциите на Silicon Valley Bank (SVB), основен заемодател за започващи софтуерни компании, се сринаха в четвъртък, отбелязвайки най-големия си еднодневен спад с над 60% денем, плюс още 20% в търговията след работно време.

Сривът стартира, откакто SVB разгласи продажба на акции за Щатски долар 1,75 милиарда (предимно американски държавни облигации), с концепцията да укрепи финансите си. Вместо това обаче, вложителите, в това число някои започващи компании, се пробваха да изтеглят депозитите си – наподобява, по съвет на своите финансови консултанти.

От Blank Ventures, фонд, който влага във финансови технологии, дефинираха пред BBС обстановката като " дива и брутална ” и признаха, че поучават фирмите от тяхното портфолио да теглят средствата си от SVB. Решаващ заемодател за започващи бизнеси, SVB е сътрудник на съвсем половината от американските софтуерни и здравни компании.

На по-широкия пазар започнаха и опасения по отношение на цената на държавните облигации, които банките държат, защото възходящите лихвени проценти въпреки и постепенно, ги обезценяват....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР