Акциите на руския конкурент на Google - търсачката Яндекс, поевтиняваха

...
Акциите на руския конкурент на Google - търсачката Яндекс, поевтиняваха
Коментари Харесай

Акциите на руския конкурент на Google поевтиняха с 40%

Акциите на съветския съперник на Гугъл - търсачката Яндекс, поевтиняваха с 59% през вчерашния ден, откакто Русия стартира своята инвазия в Украйна.
В последна сметка, книжата на компанията завършиха деня с намаляване в цената от малко над 40% на 20.32 $ за брой.
Над 7 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията бяха изтрити, като сега тя се прави оценка на малко над 5 милиарда $.

Яндекс доближи върхова пазарна стойност от 31 милиарда $ през ноември, като от този момент пазарната й капитализация е намаляла с към 82%.

Акциите на Яндекс не са единствените, които бяха в свободно рухване през вчерашния ден. Руският борсов показател MOEX губеше 50%, като над 250 милиарда $ от пазарната стойност на фирмите в него беше изтрита.

Понижението докара до това, че Централната банка на Русия забрани късите продажби на акции в опит да ограничи спада. Късите продажби на акции разрешават на вложителите да извличат облага, когато скъпите бумаги поевтиняват.

Яндекс се листва на борсата Nasdaq през 2011 година, като набира малко над 1 милиарда $ от своето първично обществено предложение, на което пласира акциите си на цена от 25 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР