Акциите на Rite Aid изпитват изключителна турбуленция: Ето защо

...
Акциите на Rite Aid бяха малко по-ниски в понеделник, след
Коментари Харесай

Акциите на Rite Aid бяха малко по-ниски в понеделник, след като скочиха с повече от 20% нагоре по време на сутрешната търговия.

Стръмните колебания идват, след като цената на акциите на Rite Aid падна в петък на фона на съобщенията, че веригата дрогерии се готви да обяви фалит.

Базираната във Филаделфия верига потъна с 51% в петък, поставяйки ново най-ниско ниво от $0,71 за акция. Акциите на Rite Aid (RAD) са намалели с повече от 91% от този момент на миналата година.

Сривът в петък дойде, след като The Wall Street Journal и Bloomberg съобщиха, че Rite Aid се готви да подаде молба за фалит по глава 11. В момента Rite Aid има дългове от около 3,3 милиарда долара и е въвлечена в съдебна битка за предполагаемо отпускане на незаконни рецепти за опиати.

Министерството на правосъдието заведе дело срещу компанията през март, твърдейки, че тя съзнателно обработва „незаконни рецепти за контролирани вещества“. Това е в нарушение на Закона за фалшивите твърдения и Закона за контролираните вещества.

Обявяването на фалит би преструктурирало дълга на Rite Aid, включително всички правни задължения.

Rite Aid каза на CNN в изявление в петък, че „не коментира слухове и спекулации“.

В момента Rite Aid е седмата по големина верига аптеки в Съединените щати, с повече от 2200 магазина в 17 щата.

Purdue, Endo Pharmaceuticals и Mallinckrodt също обявиха фалит, след като бяха изправени пред подобни съдебни дела за опиоиди.

Повече от 760 000 души са починали от свръхдоза наркотици от 1999 г. насам, според Министерството на здравеопазването и човешките услуги. Около 75% от смъртните случаи от свръхдоза наркотици през 2020 г. са свързани с опиоид.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР