Акциите на по-малките американски компании поевтиняват рязко през последния месец

...
Акциите на по-малките американски компании поевтиняват рязко през последния месец
Коментари Харесай

Цената на акциите на малките американски компании дава мрачен сигнал за икономиката

Акциите на по-малките американски компании поевтиняват внезапно през последния месец — неприятен знак за стопанската система, написа CNN.

Индексът Russell 2000 — дом на компании със междинна пазарна оценка от към $3 милиарда — е на 10 % под постигнатия неотдавна връх. Което значи, че той се намира в така наречен промяна. iShares Micro-cap, който следи още по-малки компании, падна с съвсем 15 % — и евентуално се запътва към мечи пазар.

Поевтиняването основава терзания, защото по-малките американски компании зависят доста повече от локалната стопанска система (и потребители) за приходите и облагата им, в сравнение с колоси в DOW и S&P 500. Те не генерират толкоз доста доходи от чужбина.

Затова и отдръпването на вложителите от по-малките акции може да е по-точен измерител и да дава по-добра прогноза за най-голямата американска стопанска система в сравнение с протичащото се с Apple, Microsoft и Гугъл.

Лиз Ан Сондерс, основен капиталов пълководец в Charles Schwab, показва, че голям брой от по-малките компании в S&P 500 минаха през обилни корекции през последната година. Но " силата " на огромните компании в показателя маскират слабостта на целия пазар, счита тя.

Тенденцията притегля вниманието и на други стратези на Уолстрийт.

Дейвид Райт, съосновател на Sierra Mutual Funds, означи неотдавна, че от ден на ден акции на NYSE и Nasdaq допират 52-седмични дъна, вместо връхове. " Това значи, че няколко огромни акции държат показателите, а от ден на ден от по-малките към този момент са в мечи пазар ", споделя той.

Сред аргументите за терзанията измежду по-малките акции е новият вид на ковид. Ако американците решат (или им бъде препоръчано) да лимитират излизанията и обществените си контакти още веднъж, точно тези компании ще пострадат най-вече.

По-малките компании постоянно не могат да си разрешат и да заплащат по-високи заплати, а сега пазарът на труда се диктува от чиновниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР