Акциите на компанията Туентиът сенчъри фокс поскъпнаха, след като западни

...
Акциите на компанията Туентиът сенчъри фокс поскъпнаха, след като западни
Коментари Харесай

„Туентиът сенчъри фокс” отбеляза скок на фондовата борса заради сливането си с "Дисни"


Акциите на компанията „ Туентиът сенчъри фокс ” нарастнаха, откакто западни медии оповестиха, че семейство Мърдок организира договаряния да продаде огромна част от притежаваните от него дялове от медията на съперника си „ Дисни ”. Така, в понеделник акциите на „ Фокс ” скочиха с 8,9%, достигайки 26,62 $, а тези на Дисни – с 2,04%, увеличавайки цената си до 100, 65 $ единствено за един ден.

Днес източници на вестник „ Уолстройт джърнъл ” и телевизия Си Ен Би Си оповестиха, че диалозите не престават към този момент няколко седмици, въпреки и да е реализиран дребен прогрес към сключването на договорка. Според техните сведения основаната и ръководена от Рупърт Мърдок империя има желание да продаде филмовите и телевизионните студиа на „ Фокс ” и да насочи медийния си фокус най-вече върху новинарски излъчвания и спорт. В развой на разискване е и бъдещето на огромна част от интервенциите на „ Фокс ”, свързани с интернационалната дистрибуция, както и на притежавания от компанията 39-процентен дял от английската телевизия „ Скай ”.

Както разяснява кино порталът „ Дедлайн ”, договорката за обединение сред „ Фокс ” и „ Дисни ” може и да наподобява на пръв взор шокираща, само че има капацитета да отстрани слабите страни у двете компании. Чрез нея империята на Мърдок ще получи опцията да се концентрира върху телевизионното си разпространяване, локалните си станции, новините и обичаните на рекламодателите спортни стратегии, като в това време се откаже от холдингите си, в лицето на филмовото студио „ Еф Екс Нетуъркс ” (стоящо зад хитови сериали като „ Семейство Симпсън ” и „ Семейният вид ”) и „ Нешънъл Джиографик ”.

„ Дисни ” пък ще завоюва по-голяма интернационална многоплатформена дистрибуция (да не приказваме за активите на телевизионния колос „ Скай ”) и по-богато портфолио. Компанията ще се снабди с опцията да добави „ Х-Мен ” (който сега е под лиценза на филмовото студио на „ Фокс ”) към останалите супергерои на „ Марвел ”, които към този момент има. Според слуховете киногигантът е хвърлил око и на извънредно привлекателния франчайз на Джеймс Камерън – „ Аватар ”. Заедно с тях той ще успее да консолидира властта си в областта на киното и малкия екран и да усили своя боеприпас против „ Нетфликс ”, „ Амазон ” и други свои съперници. /БГНЕС
 Възможно е "Дисни" да се окаже огромният победител в договорката, придобивайки "Скай", „ Еф Екс Нетуъркс ” и "Х-Мен". Възможно е "Дисни" да се окаже огромният победител в договорката, придобивайки "Скай", „ Еф Екс Нетуъркс ” и "Х-Мен". / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР