Акциите на H&M се сринаха с повече от 14% в

...
Акциите на H&M се сринаха с повече от 14% в
Коментари Харесай

Акциите на H&M потънаха с 14%

Акциите на H&M се сринаха с повече от 14% в четвъртък сутринта, откакто компанията регистрира разочароващи финансови резултати. Растежът на облагата ѝ за второто фискално тримесечие е по-малък от предстоящото и сложи под подозрение резултатите за юни и маржа на облагата за цялата 2024 година

Вторият по величина търговец на дребно в света съобщи, че оперативната облага за интервала март – май възлиза на 7.1 милиарда шведски крони (672 милиона долара), под предстоящите от анализаторите 7.37 милиарда шведски крони, съгласно изследване на LSEG, представено от Reuters.

Въпреки това резултатът за второто тримесечие е над 4.7 милиарда шведски крони, регистрирани през същия интервал на предходната година.

Компанията също по този начин сподели, че неприятното време евентуално ще понижи продажбите през юни, които чака да спаднат с 6% в локални валути в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Анализирайки резултатите, изпълнителният шеф на H&M Даниел Ервер изрази подозрение по отношение на способността на компанията да извърши задачата си за марж на облагата тази година.

Нашата цел за действен марж от 10 % за цялата 2024 година остава в действие “, сподели той.

„ Въпреки това, изискванията за реализиране на това равнище тази година станаха по-предизвикателни, защото външните фактори, които въздействат върху нашите разноски за покупка и доходи от продажби, в това число материали и задгранична валута, ще имат по-негативно влияние, в сравнение с чакахме през втората половина на годината. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР