Акциите на GameStop продължиха свободното си падане по време на

...
Акциите на GameStop продължиха свободното си падане по време на
Коментари Харесай

Акциите на GameStop продължиха свободното си падане

Акциите на GameStop продължиха свободното си рухване по време на комерсиалната сесия на Нюйоркската фондова борса в четвъртък, откакто подхранваната от потребителите на обществената мрежа Reddit загуби инерция, съобщи Си Ен Би Си.

Цената на книжата на GameStop падна с 42,11%, което значи, че продавачът на видео игри изгубил 83% от цената си единствено тази седмица.

Последния срив на цените пристигна, откакто приложението Robinhood анулира някои от рестриктивните мерки, които наложи на търговията с акции на компанията.

Книжата на GameStop скочиха с над 400% предходната седмица, откакто консуматори от форума WallStreetBets в обществената мрежа Reddit започнаха да купуват акции на компанията, атакувайки късите позиции на огромните хедж фондове.  Късите продажби са тактиката, при която вложителите заемат несъмнено количество акции посредством брокер и ги продават, възнамерявайки да си ги върнат на по-късен стадий, когато цената им е по-ниска, с цел да могат да ги върнат на кредитора. Тъй като цените на GameStop нарастнаха, хедж фондовете бяха принудени да се откажат от късите продажби и да придобият акции на компанията, с цел да покрият загубите си.

Онлайн брокерът Robinhood към този момент разрешава на потребителите си да купуват до 500 акции на GameStop, откакто предходната седмица ограничи търговията до пазаруване на една акция. Брокерът обаче продължава да поддържа по-строги рестрикции за AMC Entertainment, като потребителите не могат купуват акции на американската верига кина, в случай че към този момент имат 5 500 от тях.

Във вторник финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че ще се срещне с ръководителите на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), Федералния запас на Съединени американски щати, Федералната аварийна банка на Ню Йорк и Комисията за търговия с фючърси за първични материали, с които да разиска обстановката към GameStop.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР