Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 60%

...
Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 60%
Коментари Харесай

Въпреки спасителния план: Акциите на американските банки започнаха да потъват

Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 60% в предпазарната търговия в понеделник. Това отразява нарасналото безпокойствие на вложителите по отношение на стабилността на основания в Сан Франциско заемодател след трагичния колапс на Silicon Valley Bank в петък, написа Business Insider.

Акциите паднаха с 62% до 30.77 $ за брой, след спад от 15% в петък. Потъването през днешния ден се случва, макар че районната банка се опита да облекчи опасенията на вложителите по отношение на финансовото си положение.

Компанията съобщи в неделя, че получава 70 милиарда $ финансиране от JPMorgan Chase и е включена в защитния проект на Федералния запас, който предлага едногодишни заеми на банки против поръчителство.

Цената на акциите на американския заемодател стартира да се плъзга надолу към средата на предходната седмица, ускорявайки този спад след затварянето на Silicon Valley Bank от регулаторите. First Republic се пробва да увери клиентите си в своята „ доста мощна “ ликвидна позиция през целия уикенд, само че явно не съумява.

Изминалата седмица беше бурна за банките в Съединени американски щати, откакто Silicon Valley Bank (SVB), в миналото приближен заемодател за започващи компании, бе затворена и поета от американските регулатори в петък. Това се наложи, защото банката не съумя да набере търсените 2.3 милиарда $ капитал и акциите ѝ се сринаха в петък.

Американските районни банки в този момент усещат ударните талази от колапса на SVB. Подобно на First Republic, PacWest Bancorp обслужва същия вид клиенти с рисков капитал като SVB. Акциите на основаната в Калифорния PacWest се сринаха с 40% до 7.43 $ в предпазарната търговия в понеделник, до момента в който основаната в Аризона Western Alliance Bancorporation се намали с 29% до 35.21 $.

Сривовете на американски банки, като SVB, Silvergate и Signature, се считат за тясно свързани със срутва на криптоактивите и софтуерните акции на фона на нападателните нараствания на лихвените проценти на Федералния запас.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР