Акциите на фармацевтичния и химически концерн Bayer се сринаха с

...
Акциите на фармацевтичния и химически концерн Bayer се сринаха с
Коментари Харесай

Roundup: Съдебно решение срина акциите на Bayer

Акциите на фармацевтичния и химически тръст Bayer се сринаха с близо 6%, откакто съд във Филаделфия задължи компанията да заплати 2,25 милиарда $ по дело, заведено от жител, който твърди, че хербицидът Roundup го е разболял от рак, оповестяват международните организации.

Скандалите към препарата за растителна отбрана са свързани с дейното му вещество - глифозат. През 2015 година Международната организация по проучването на рака излезе с позиция, че той може да аргументи онкологично заболяване.
 Краят на една 117-годишна история: Сбогом, Monsanto
Краят на една 117-годишна история: Сбогом, Monsanto

Германският колос Bayer желае да се " отърве " от марката, свързвана с доста кавги през годините

3 години по-късно, през 2018 година, Bayer закупи производителя на Roundup - Monsanto, за 63 милиарда $. Още към оня миг имаше заведени каузи против компанията.

През ноември 2023 година три лица я осъдиха да им заплати над 1,5 милиарда $. Адвокатите на Bayer поддържаха позицията, че Агенцията по околната среда на Съединени американски щати към момента смята Roundup и глифозата за безвредни.

Сегашното решение, което е в интерес на заболелия от рак Джон МакКийвсън, е най-тежкия удар по Bayer/Monsanto досега. Следващият правосъден развой за Roundup ще се организира при започване на февруари в Делауеър.
 Акциите на Bayer потънаха поради дело против Monsanto
Акциите на Bayer потънаха поради дело против Monsanto

Съдът санкции с $289 американската компания, която неотдавна е част от немския колос

Това е " леден душ " и за опитите на основния изпълнителен шеф на Bayer Бил Андерсън да убеди вложителите, че може да възроди триумфа на компанията. Тя към момента е подложена на напън от огромните отговорности, наследени след придобиването на Monsanto, отбелязва Bloomberg.

Може да се наложи Bayer да затегне дивидентната си политика през 2024 година, с цел да освободи средства, считат анализаторите на Morgan Stanley. Те чакат, че компанията може да понижи обсега на заплащанията или да ги спре изцяло.

По-рано през януари Bayer разгласи преструктуриране на бизнеса за възстановяване на финансовите си резултати. То евентуално ще докара до всеобщи съкращения на работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР