Акциите на банката First Republic поскъпват с 29,80% на извънборсовата

...
Акциите на банката First Republic поскъпват с 29,80% на извънборсовата
Коментари Харесай

Ръст на акциите на First Republic Bank с близо 30% след изказване на Джанет Йелън

Акциите на банката First Republic нарастват с 29,80% на извънборсовата търговия, заличавайки огромна част от вчерашния срив с 47%, продължавайки по този метод мощно волатилната търговия напоследък.

 

Подкрепа за настоящото повишаване на акциите оказва и новината, че JP Mogan Chase се е причислява към редица други водещи банки в опитите да се избави First Republic Bank.

 

Късно нощес " Уолстрийт джърнъл " заяви, че основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase &Co. - Джейми Даймън управлява напъните с други огромни банки за стабилизиране на First Republic Bank.

 

Според информацията на финансова издание, полемиките измежду водещите американски банки са били съсредоточени върху това по какъв начин промишлеността може да провежда инвестиция, с цел да притегли капитал за закъсалата банка. Сред обсъжданите разновидности е опцията самите водещи банки да влагат във First Republic.

 

Миналата седмица група от 11 банкови институции удостовери, че ще създадат депозит от 30 милиарда $ в First Republic Bank, с цел да я спасят, само че това не успокои пазарното напрежение към кредитната институция.

 

Сега, като част от новите старания за подкрепяне на банката, те също по този начин изследват опцията за преобразяване на част от тези 30 милиарда $ във вливане на капитал.

 

Рязкото повишаване на акциите на First Republic Bank преди началото на днешната търговия на Уолстрийт е реалност, макар, че кредитната организация S&P намали дълготрайния емитентен рейтинг на банката с цели три степени до равнище " B+ " от " BB+, " заявявайки, че избавителният пакет от 30 милиарда $, който банката получи предходната седмица, не взема решение проблемите с нейната ликвидност.

 

" Депозитите от 30 милиарда $, които First Republic заяви, че ще получи от 11 огромни банки в Съединени американски щати, би трябвало да облекчат натиска върху ликвидността в кратковременен проект, само че може да не решат значителните провокации, свързани с бизнеса, ликвидността, финансирането и рентабилността, пред които считаме, че в този момент банката евентуално е изправена “, стимулира своето решение организация S&P.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР