Акциите на Apple поевтиняха след трудна седмица за пазарите, белязана

...
Акциите на Apple поевтиняха след трудна седмица за пазарите, белязана
Коментари Харесай

Надценени ли са акциите на Apple?

Акциите на Apple поевтиняха след сложна седмица за пазарите, белязана от по-агресивния звук на Федералния запас на Съединени американски щати, само че не и преди компанията да стане първата в историята с пазарна капитализация от 3 трлн. $. Пред Yahoo Finance мениджърът на портфейл в Independent Solutions Wealth Management Пол Мийск споделя, че акциите на Apple надалеч не са добра договорка сега.

„ Мисля, че това е просто едно число. Въпреки че Apple е емблематична американска софтуерна компания от доста време, считам, че акциите й сега са доста скъпи “, разяснява той.

Въпреки че съгласно Мийкс Apple продължава да е един от главните играчи в софтуерната промишленост, производителят на iPhone не е измежду компаниите, в които той би вложил в този момент.

„ Сред софтуерните компании, било то огромни, междинни или дребни, Apple не е най-хубавата инвестиция в листата ми. Мисля, че акциите на компанията са надценени доста “, добави той.

Мийкс надалеч не е единственият, който мисли, че акциите на Apple са прекомерно скъпи, като през ноември мениджърът на портфейл от The Satori Fund Дан Найлс съобщи пред Си Ен Би Си, че компанията е „ най-надценената софтуерна акция, която съществува “.

На фона на проблемите с веригата на доставки, които тормозят софтуерната промишленост, Apple доближи пазарна капитализация от 3 трлн. $ посредством триумфа на iPhone, Apple Watch и AirPods – които бяха измежду най-горещите продукти за дарове през миналия празничен сезон. Освен това Apple продължава да натрупа доходи посредством услуги като AppleCare, App Store, Apple Music+ и Apple TV+.

Мийкс обаче има вяра, че има и други компании, на които софтуерните вложители би трябвало да обръщат повече внимание.

„ Сред фирмите от групата FAANG, към която прибавям и Microsoft, евентуално бих предпочел Alphabet/Google пред останалите. Извън FAANG, мисля, че има някои имена от бранша на чиповете и оборудването за полупроводници, които са в по-добра позиция “, добави той.

Microsoft е друга компания, която е на път да премине прага на пазарна оценка от 3 трлн. $, откакто доближи  границата от 2 трилиона $ в средата на 2021 година А що се отнася до неговата прогноза за Alphabet, Мийкс сподели, че опцията за напредък в цифровото рекламно пространство през 2022 година е това, което прави Гугъл и софтуерните компании, които са сходни на нея, по-привлекателни от Apple.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР