Акциите на Apple Inc. надхвърлиха $300, благодарение на прогнозите за

...
Акциите на Apple Inc. надхвърлиха $300, благодарение на прогнозите за
Коментари Харесай

Акциите на Apple надхвърлиха $300

Акциите на Apple Inc. надвишиха $300, с помощта на прогнозите за положително празнично тримесечие и високо търсене на артикули като AirPods, написа Bloomberg.

Акциите на производителя на iPhone се повишиха с 2,3 % и приключиха на рекордните $300,35, надхвърляйки прага за първи път след увеличението на броя им. Доброто показване в първите дни на новата година е в внезапен контрастност с началото на 2019 година, когато Apple издаде първата си прогноза за спад на продажбите от съвсем две десетилетия.

Пазарната капитализация на производителя на iPhone доближи $1,33 трилиона.

Въпреки проблемите, Apple съумя да изпревари всички софтуерни колоси през 2019 година, като записа 86 % растеж на цената на акциите. Така това се трансформира в най-хубавата година за компанията от десетилетие.

Инвеститорите са все по-оптимистично настроени още веднъж опцията на Apple да притегли своите към 1,5 милиарда консуматори на iPhone, iPad u Mac към спомагателни артикули, като Apple Watch, AirPods и Apple TV.

Очаква се през тази година производителят да пусне идващото потомство iPhone с 5G благоприятни условия. Прогнозите са за и нов, бюджетен правоприемник на SE през първото полугодие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР