Акциите на AMC Entertainment се повишиха отново в четвъртък, след

...
Акциите на AMC Entertainment се повишиха отново в четвъртък, след
Коментари Харесай

Инвеститорите от WallStreetBets пак се активизират. Този път имат нов любимец

Акциите на AMC Entertainment се покачиха още веднъж в четвъртък, откакто спекулативна търговия, подкрепена от " нормалните обвинени " – потребителите на обществената мрежа Reddit,  доведе до внезапен растеж в цената на книжата на най-голямата верига кина в света, съобщи Си Ен Би Си.

В най-високата си точка в четвъртък акциите на AMC Entertainment нарастнаха с 47%, само че в последна сметка приключиха комерсиалната сесия с растеж от 35,58%, удължавайки растежа на цената на книжата за седмицата на близо 120%.

Акциите на AMC замениха тези на GameStop като обичаните на вложителите на дребно от форума WallStreetBets в Reddit, означават анализаторите от Bank of America.

Припомняме, че през януари акциите на GameStop скочиха с цели 400% В рамките на една седмица при т.нар „ малко притискане “ (short squeeze). Тогава потребителите от  WallStreetBets всеобщо започнаха да купуват акциите на компанията, до момента в който в това време хедж фондовете бяха заложили, че цената й ще пада. Това донесе огромни загуби на хедж фондовете и ги принуди да се откажат от залозите си. В последно време обаче книжата на GameStop се показват много по-скромно, като в четвъртък те нарастнаха единствено с 4,77%, следвайки растеж от 15% в миналата сесия.

 „ В последно време подавачите на къси позиции преразглеждат залозите си “, разяснява Ихор Дусанивски от S3 Partners. Смята се, че единствено през последната седмица продавачите на къси позиции са изгубили 1,3 милиарда $ поради залозите си против AMC.

Анализаторите от Уолстрийт не могат да си обяснят по никакъв метод над 1200-процентовия скок в цената на акциите на AMC от януари. Компанията, която има дълг от към 5 милиарда $, регистрира забележителен спад на приходите поради пандемията от ковид. Макар че компанията завърши първото тримесечие на годината с ликвидност от 1 милиарда $ (най-голямата в 100-годишната история на фирмата), тази сума е задоволителна за избавяне на компанията единствено до 2022 година За по-сериозно възобновяване компанията има потребност от клиенти, които да се завърнат в кината в кината на огромни тълпи.

За първото тримесечие на годината AMC регистрира доходи 148,3 милиарда, което съставлява спад от 84,2% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Нетната и загуба обаче е в размер на 567,2 млн. $, или 1,42 $ за акция, по отношение на загуба от 2,18 милиарда $, или 20,88 $ за акция, регистрирани година по-рано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР