Акции, облигации... песни - така вече може да изглежда инвестиционното

...
Акции, облигации... песни - така вече може да изглежда инвестиционното
Коментари Харесай

Можете да инвестирате в... песните от Шрек

Акции, облигации... песни - по този начин към този момент може да наподобява капиталовото ви портфолио, откакто трейдинг платформата Public даде опция на потребителите си да купуват дялове от притежателя на част от правата върху музиката от анимационната поредност за Шрек, написа Morning Brew.

Става дума за азбучник със 768 песни, като вложителите получават част от отчисленията при всяко лъчение на филмите по малкия екран, всяко гледане в стрийминг платформите и всяка обществена приложимост на саундтрака на обществени места.
 Европа води борба за авторските права в Интернет
Европа води борба за авторските права в Интернет

Това може да накара софтуерните компании да лимитират функционалностите на потребителите си

Това може да не ви звучи като най-хубавата допустима инвестиция, само че в действителност музиката от " Шрек " е генерирала над 8% рентабилност през 2021 година и 2022 година За съпоставяне, междинната дивидентна рентабилност на показателя S&P 500 е сред 2 и 5 %.

Както отбелязва пред Morning Brew генералният управител по различните активи в Public Кийт Маршъл, " това е световен културен актив с голяма публика ". Освен това, правата върху музикалните творби обичайно се въздействат по-слабо от икономическите разтърсвания - а това е значимо, в случай че търсим, да вземем за пример, въздържан приход.

До момента за дребните вложители този пазар не беше наличен, само че след " Шрек " това очевидно ще се промени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР