Акцентите от войната в днешния ден: 15:20 - Зелен коридор в

...
Акцентите от войната в днешния ден:
15:20 - Зелен коридор в
Коментари Харесай

Ден 19: Започна евакуация на Мариупол, бомбардират блокове в Киев |

Акцентите от войната в днешния ден:

15:20 - Зелен кулоар в Мариупол

Днес " зеленият кулоар " за евакуация на цивилни в Мариупол най-сетне работи сполучливо, съобщи съветската редакция на Би Би Си. От 400-хилядния град, в който предходните опити за гражданска евакуация се провалиха, към този момент са се евакуирали няколко десетки коли.

„ Към 1300 година имаме фактически удостоверение за фактическото съблюдаване на режима на тишината в посока на филантропичния кулоар за частен превоз по маршрута Мариупол (изход към с. Мелекино – с. Портовское – с. Мангуш – Бердянск – Запорожие)... Към момента прекосяването на контролно-пропускателни пунктове не основава проблеми “, оповестява представител на локалните управляващи.

„ Но това е единственият кулоар, който има публично утвърждение и действително работи през днешния ден “, добави служителят.

15:00 Още няма вести от договарянията

Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски сподели, че договарянията с съветската делегация не престават непрестанно във видео формат.

14:50  Владимир Зеленски за първи път уточни броя на починалите украински военни - към 1300 души

14:00 Потвърдена е загубата на Волноваха

Украйна удостовери загубата на Волноваха, дребен град сред Донецк и Мариупол. Според украинските управляващи по време на нападението градът е на процедура заличен от лицето на земята.

13:50 - 

13:10 

Отново е развален електропроводът, захранващ атомната електроцентрала в Чернобил , твърди украинската страна. Руските военни още веднъж повредиха електропровода, който зарежда атомната електроцентрала в Чернобил, съобщи Укренерго.

13:00   Обстрел по цивилни здания в Киев и Харков



Съобщава се за обстрел по и в Харков. Има и данни за цивилни жертви, чийто брой не може да бъде конкретизиран.



Снимки: АП/БТА
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР