Акцентите от летните програми на фестивала „Арт Поток” в Царевои

...
Акцентите от летните програми на фестивала „Арт Поток” в Царевои
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев, Силвия Лулчева, Мария Лалева и Христо Шопов на „Арт Поток“2022

Акцентите от летните стратегии на фестивала „ Арт Поток” в Царевои морския клуб Hacienda Beach-Лозенец показа Димитър Тодоранов на специфична среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божкови артиста Христо Мутафчиев, те показаха културните събития, които ще се случват това лято.

На конференцията бе оповестено и първото издание на новия джаз фестивал „ Джазче “, който ще се организира в Лозенец от 24 до 26 юни. Хедлайнери на феста, който се провежда под патронажа на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, ще са Белослава и Димитър Карамфилов. В програмата на музикалния конгрес ще вземат присъединяване и студентите на Михаил Йосифов от Музикалната академия „ Панчо Владигеров “ в София.

„ Главната улица на село Лозенец ще бъде затворена, ще има специфична сцена и два дни Южното Черноморие ще се трансформира в столица на джаза “, показа пред публицистите Димитър Тодоранов и Ханес Перфлер, съорганизатор и притежател на Giardino Mare Lozenets.

И тази година сезона на Hacienda Beach бе открит на 6 и 7 май, а за всички другари на клуба се задава нов празненство уикенд на 20 и 21 май, когато на пулта ще застане нашумелия DJ Joe Diem в компанията на DJ Дончо, MR.K и DIMO BG.И това лято от Hacienda са поканили световноизвестни диджеи, които ще гостуват на морето.

Лозенец още веднъж ще се трансформира в център на нощния живот по сходство на дестинации като Миконос, Ибиза и Сен Тропе. Сред гостуващите актьори се открояват имената на Дейвид Торт, Ерик Хагелтон, италианския DJ актьор Федерико Скаво, както и резидента на именития клуб Cavo Paradiso в Миконос, DJ Free Spirit.

Това лято край дребния плаж ще пускат бразилската DJ сензация Натема, както и испанската DJ Кристина Тосио. Тя е позната в шоу средите и като топ-модел, театралничила за кориците на международните фешън списания. Кристина е един от обичаните музикални актьори на тенис звездата Рафаел Надал, с който са дефилирали заеднов фешън ревю на Томи Хилфигър.

Фестивалът „ Арт Поток “ (15-24юли) се провежда за седма поредна година от HaciendaBeach и Община Царево. Форумът ще бъде открит на 15 юли с ново издание на изложбата „ Слон “, която ще бъде експонирана в Исторически музей гр.Царево и ще остане там до края на сезона. В изложбата ще вземат присъединяване, както млади, по този начин и одобрени създатели и ще включва произведения от всички области на образните изкуства.

Някои от творбите ще бъдат изложени в Галерията в Царево, а други ще участват наоколо до Hacienda Beach, където към този момент има няколко статуи по тематиката „ Слон “. В изложбата ще се показват и създатели, които живеят в чужбина. Сред тях се открояват имената на Деница Стефанова и французина Пол Хами. Освен художник, Хами е и прочут артист, който през 2014г. бе номиниран за Сезар в категорията за най-хубав артист за ролята си във кино лентата „ Сузане “. Пол е прочут на българските фенове и от присъединяване си във френската драма „ Диванът на Сталин “, режисирана от Фани Ардан.

Общо седем ще са театралните представления по време на „ Арт Поток “2022. Фестивалът ще бъде открит с премиера на „ Веселата карета “ от Елин Рахнев, режисура на Хасковския трагичен спектакъл, с присъединяване на: Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Ковачев-Фънки и други. Един от гвоздеите в програмата на фестивала ще е моноспектакъла на Христо Шопов „ Не е за телефон “ от Лиза Шопова и Елин Рахнев.

На „ Арт Поток “ ще дебаркира и спектакъла „ Джими с бялата фланелка “ с присъединяване на Людмила Сланева и Ташо Колев от група JEREMY?. Мария Касимова ще зарадва феновете със своето разказваческо шоу „ Свободно падащи истории “. Моноспектакълът на Сатиричния спектакъл „ Мъжът ми е отговорен “ от Лиза Шопова с присъединяване на Силвия Лулчева също ще бъде показан пред феновете в Царево. На „ Арт Поток “ ще гостува и комедията „ Петък 13-ти “ от Жан Пиер Мартинез, с режисьор Георги Кадурин и с присъединяване на Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова.

Финалът на фестивала ще бъде подложен с моноспектакъла на Христо Мутафчиев „ Плач на ангел “ от Стефан Цанев на режисьора Стоян Радев, режисура на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Всички представления ще се играят на сцената на локалното читалище в Царево от 21:00ч.

Традиционно по време на „ Арт Поток “ ще има и министър председатели на нови книги.

За първи път на „ Арт Поток “ ще бъде показана новата книга на Мария Касимова „ Монолози “(Колибри). Това е алманах от самопризнания. Истории, разказвани от своите герои – непосредствено, искрено и без „ медиатор “. Тв публицист и продуцент Георги Тошев ще взе участие на фестивала с второто допълнено издание на биографичната книга за Георги Парцалев „ Хамлет от гр.Левски (Книгомания). Той ще показа и своя документален филм за артиста „ Рицар на смеха “.

Най-продаваната българска писателка Мария Лалева идва в Лозенец за премиерата на новия си разказ „ Пасиансът на архангелите “ (Книгомания). След миналогодишното си присъединяване на „ Арт Поток “ край морето се завръща и Иво Сиромахов с книгата „ Певицата взема властта “ (Сиела). Премиера по време на фестивала ще има и драматурга и публицист Яна Борисова с най-новата си книга, която следва да излезе на книжния пазар.

Филмовата стратегия на „ Арт Поток “ ще зарадва феновете на седмото изкуство с прожекции на два български игрални кино лентата. Това са комедията „ Като за последно “ на режисьора Ивайло Пенчев с присъединяване на Васил Банов и Мария Бакалова и музикалната комедия „ Голата истина за група Жигули “ на режисьора Виктор Божинов, с присъединяване на Михаил Билалов, Лили Маравиля, Герасим Георгиев-Геро, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов и други.

За поредна година ще се организира и лятна арт академия за деца под управлението на Калина Попова. Малките гении от школата по изобразяване ще творят на дребния плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща галерия творбите, които са основали на брега на морето. „ Арт Поток “ продължава традицията в програмата му да участват разнообразни формати за цялото семейство.

И тази година Hacienda Beach ще даде път на актуалните цифрови форми на изкуство. По време на „ Арт Поток “ следва да се открие неповторима NFT галерия, която ще събере на едно място български образни актьори, които работят в Холивуд и основават редица известни облици за потребностите на международната гейминг промишленост. Самите създатели ще се включат с присъединяване и в мини конференция на плажа под мотото „ Дизайнът на нещата “.

Партньор на фестивала „ Арт Поток “2022 е лицензираната компания за защита „ БГ Секюрити “.

Следете и профилите на Hacienda Beach в обществените мрежи:

Фейсбук:

Instagram: haciendabeachlozenets
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР