Акцентът е върху по-доброто разбиране на нуждите на организма и

...
Акцентът е върху по-доброто разбиране на нуждите на организма и
Коментари Харесай

Метод, който може да помогне да свалите 40 кг., без да ги наваксате отново

Акцентът е върху по-доброто схващане на потребностите на организма и смяната на отношението към храненето
С годините организмът се трансформира, изключително след 40-те, когато доста дами се изправят пред предизвикването да поддържат здравословно тегло.

Намаляването на скоростта на метаболизма и другите промени могат да доведат до натрупването на непотребни килограми, макар предходния метод на живот.

Желанието за намаляване кара доста дами да прибягват до интензивни диети и досадни тренировки, само че това постоянно се оказва краткотрайно решение с опция за отрицателни резултати върху тялото. И тук поражда огромният въпрос - по какъв начин да отслабнете след 40 години и да не напълнявате още веднъж?

Писателката и специалист по хранене Сам Райс предлага нов метод за намаляване и опазване на здравето след 40 години.

Нейният прийом, разказан в книгата " Методът на междинната възраст: Как да отслабнете и да се чувствате ужасно след 40 ", се концентрира върху по-доброто схващане на потребностите на организма и смяната на отношението към храненето.

Основната концепция на метода е приемането на повече хранителни субстанции с по-малко употребявани калории. Това не е обвързвано със строги ограничавания и краткотрайни диети, а съставлява здравословна и уравновесена хранителна система, която може да се съблюдава дълго време.

Същността на метода на Райс е седмицата да се раздели на леки и естествени дни.

Леките дни се характеризират с ограничение на приема на калории до 800 дневно, до момента в който фокусът в естествените дни е върху качеството на храната. Тя би трябвало да съдържа всички субстанции, от които се нуждае организмът -  протеини, здравословни мазнини, мудни въглехидрати, фибри и витамини.

Един от основните моменти на тази система е, че в елементарните дни няма строги правила или забрани за избрани групи храни. Това разрешава да се насладите на чаша вино или парче торта, като в същото време поддържате баланс и сдържаност в диетата си.

За да станат резултатите забележими за по-кратко време, специалистката предлага да се започне с шест лесни дни през първата седмица, след което последователно броят им да се понижи до три. След като целевото тегло бъде достигнато, може да се премине към един или два леки дни в седмицата, с цел да бъде непокътнат постигнатият резултат.

Този метод помага не единствено да се реализира мечтаната форма, само че и учи дамите на сдържаност и позитивно отношение към храненето.

Техниката ще ви научи да изпитвате наслаждение от приготвянето и приемането на храна, осигурявайки на организма всичко належащо за здраве и положително самочувствие. 

В последна сметка методът на Сам Райс е дълготраен и здравословен метод да останете във форма след 40 години, без да рискувате да напълнеете още веднъж. /
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР