Акцент в програмата на вицепремиера и министър на външните работи

...
Акцент в програмата на вицепремиера и министър на външните работи
Коментари Харесай

"България ще продължи да отстоява последователната си позиция в подкрепа на Украйна", заяви Мария Габриел на среща в Давос с външните министри Дмитро Кулеба и лорд Дейвид Камерън

Акцент в програмата на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в Давос бе срещата й с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и с държавния секретар на Обединеното кралство по въпросите на външните работи, Британската общественост и развиването лорд Дейвид Камерън.
 
На срещата бе разисквана помощта за Украйна и провокациите пред страната. " България ще продължи да отстоява поредната си позиция в поддръжка на Украйна. С напъните на трите парламентарни групи ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи бяха признати редица значими решения. Днес още веднъж насочваме обръщение за обединени старания в оправянето с провокациите ", съобщи Мария Габриел.
 
По време на срещата с лорд Камерън бяха разисквани и стратегическото партньорство сред България и Обединеното кралство и подписаната взаимна декларация. Във фокуса на полемиката бяха също по този начин продължаващите дейности за битка с незаконната миграция, нововъведенията и опцията за партньорство в границите на програмата на Европейски Съюз " Хоризонт Европа " - най-мащабната в света за просвета и нововъведения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР