Актрисата за това как се подготвя да влезе в различните

...
Актрисата за това как се подготвя да влезе в различните
Коментари Харесай

Силвия Петкова - естествена, експресивна и търсеща истината - slava.bg

Актрисата за това по какъв начин се приготвя да влезе в другите си облици, за търсенето на истината, за любовта й към пътуването и за това на какво ни учат филмите

Тя е естествена, експресивна, свободолюбива и постоянно дава воля на пъстрия си вътрешен свят. Обича да пътешества, прочувствена е и не пропуща да се превъплъщава в най-разнолики облици. Още носи магията на детското в себе си и просто няма по какъв начин да сбъркаме огромната й усмивка, която като че ли в никакъв случай не смъква от лицето си.

Виждали сме я на сцената и екрана като Пипи Дългото чорапче, като сантименталната учителка по литература от „ Революция Z “, като самотната майка Кера от „ Пътят на достойнството “ и даже като престъпна психоложка в „ Под прикритие “. А в кино-проекта „ Пепел върху слънцето “ слънчевата актриса Силвия Петкова влиза в една нова, непозната светлина - тази на проверяващата публицистика.

Разнообразните функции без подозрение не са й непознати и с цел да се отдаде на техния свят изцяло, Силвия споделя, че главното, от което има потребност, е да опознае облика и да реши личната си връзка с него. „ Първото, което върша, е да осмисля персоналното си отношение към индивида, обстановките, в които попада, проблемите, с които има да се оправя, и да помисля за методите, по които реагира. Всичко, несъмнено, разясня с режисьорите. Общо взето, разгадавам главно на прочувствената си просветеност и режисьорските и сценарни насоки за построяването на другите си облици “, разкрива тя.

От всичките специалности, с които се е занимавала на екрана, споделя, че най-вече й е допаднала тази на престъпния психолог. „ Всичките са били безпределно забавни за мен. Във всяка съм имала разнообразни провокации, само че считам, че най-интересна и вълнуваща ми беше ролята на престъпен психолог в “Под Прикритие”, признава тя.

И макар че сме привикнали да я виждаме щура, радостна и някак спокойна, в новия план на братя Калинови тази нейна версия като че ли отстъпва на една по-твърдоглава и напрегната Силвия, а сияещата усмивка се скрива под сянката на сериозния и търсещ взор. Влязла в ролята на проверяващ публицист, тук тя се сблъсква с сложната задача на открие сърцевината на истината, скрита под булото на постоянно различаващите се версии и публичното мнение.

„ Изграждайки тази роля, за мен беше доста значимо по някакъв безсловесен метод да предам посланието какъв брой огромна отговорност имат медиите. Как от обективността им зависи по какъв начин ще протече даден човешки живот. Търсех пътя на смяната в героинята ми. Търсех разнообразни способи по какъв начин един елементарен на пръв взор случай на сякаш лекарска неточност дотам да влезе под кожата на Човека кореспондент, с цел да стартира той да търси какво се крие зад лекарската престилка и да открие Човека доктор “, споделя тя.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР