Актрисата Виолета Донева отказала да даде на 18-годишната си внучка

...
Актрисата Виолета Донева отказала да даде на 18-годишната си внучка
Коментари Харесай

Виолета Донева убита заради пари за дрога?

Актрисата Виолета Донева отказала да даде на 18-годишната си внучка пари за опиати. Избухнал скандал, който приключил с ликвидиране. Това гласи една от водещите версии за претекста, предиздвикал младото момиче да нападне с нож и да души своята баба, научи “ ” от осведомени с следствието.

Проверява се и друга версия - че внучката желала да се реалокира да живее в бабиния апартамент в кв. “Изток ”, само че Донева не желала и да чуе, тъй като се бояла, че ще я пратят в старешки дом. И това е можело да стане мотив за препирня, само че в случай че се удостовери, че момичето е вземало опиати и има диагноза шизофрения, тогава няма по какъв начин да се приказва за претекст - закононарушението е осъществено от болен човек, без да е било замисляно, подготвяно и без съответна причина. Напълно била опровергана и друга версия, която бе популяризирана от някои уеб сайтове в четвъртък, че Донева и околните ѝ имали кавги за парцели в Съединени американски щати.

Днес към момента нямаше повдигнато обвиняване против обвинената внучка, която сега се намира в психиатрия. Засега е следствена загадка дали е открит ножа, с който е осъществено кървавото закононарушение. До дни наблюдаващият прокурор следва да реши за привличане към наказателна отговорност и за назначение на психиатрична експертиза, която да откри дали 18-годишната е вменяема.

Тялото на 79-годишната актриса, обичана от няколко генерации българи, бе открито в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал “Изток ”. От два месеца Виолета Донева живеела сама, откакто умрял вторият ѝ брачен партньор Атанас Грънчаров. Според съседи околните ѝ идвали постоянно да я виждат, дошла и жена, която я извеждала на разходка. Но хората не знаеха дали и какъв брой постоянно при Донева е гостувала внучката ѝ.

“Допреди 5-6 години актрисата и мъжа ѝ живееха в Съединени американски щати, само че се прибраха. Чувало се е, че са били там при родственици, само че къде и по какъв начин са живели там, ние нямаме визия ”, описа комшийка от блок 1. Тя удостовери, че на няколко пъти в дома са идвали служители на реда на огледи, само че не беше чувала някой от хората в околните жилища да са взели участие като поемни лица.

В артистичните среди и през вчерашния ден говореха със тъга за трагичната гибел на Виолета Донева, за която мнозина артисти и режисьори са запазили положителни мемоари от взаимната им работа в киното, театъра и малкия екран.

Партнира си със Стефан Данаилов и става звезда

Виолета Донева в сцена от кино лентата “Обич ”, където партнира със Стефан Данаилов. (1972 г.)

Виолета Донева превзема публиката с кино лентата “Обич ” (1972 г.), режисиран от първия ѝ брачен партньор Людмил Стайков. Лентата е основана по едноименния разказ “Обич ” на Александър Карасимеонов, и Виолета в ролята на красивата Мария си партнира с любимеца на няколко генерации Стефан Данаилов. Снима се близо 20 кино лентата, измежду които са “Завръщане в Рим ”, “Мигове в кибритена кутия ”, “Смъртта на актьора ”, “Криминална ария ” и други.

Виолета Донева и Иван Андонов във кино лентата “Анкета ”, (1963 г.)

Виолета Донева е родена е в Петрич на 7 септември 1943 година Внучка е на юриста и политик Стефан Стефанов. Баща ѝ, капитан Павел Джингаров, е разстрелян през 1945 година след присъда от по този начин наречения Народен съд, когато е на 33 година, а Виолета е още бебе. Чак десетилетия по-късно офицерът е оправдан. Вторият ѝ татко е артистът Кирил Донев. Донева приключва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов ” през 1966 година със компетентност актьорско майсторство и Телевизионна публицистика - СУ “Климент Охридски ” - факултет по публицистика.

С Апостол Карамитев във кино лентата на Борислав Шаралиев “Двама под небето ” (1962 г.)

Работи най-дълго във Военния спектакъл - от 1967 до 1993 година, по-късно общински спектакъл “Възраждане ” и Театър 199. Директор е на спектакъл “Възраждане ” от 2008 до 2010 година Член е на Съюза на българските кино дейци от 1973 година През 80-те и 90-те години Донева взе участие в дублажите на филми и сериали за Канал 1 и Мулти Видео Център. Води ежеседмична графа във вестник “Стандарт ”. Превежда пиесите “Жената от морето ” на Хенрик Ибсен, “Любовни писма ” на Албърт Гърни, “Някой зад вратата ” на Едвард Радзински.

От години актрисата не се изявява на сцената. Тя е оповестена за “заслужил актьор ” през 1974 година и е носителка на медал “Кирил и Методий ” II степен. Напуска театъра в пика на славата си, откакто нейни сътрудници подават тъжба против нея, че е задигала техни персонални движимости. Гръмва величествен скандал, при който се твърди, че Виолета Донева е клептоманка. Опозорена, тя се отдръпва от дейна активност, а малко по-късно се развежда и с режисьора Людмил Стайков, с който имат наследник. По-късно се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с който се познават от деца.

Първата основна роля на Виолета Донева е в “Двама под небето ” на Борислав Шаралиев. През 1963 година се снима във кино лентата на Кирил Илинчев по романа на Георги Марков “Анкета ”, а през 1970 година за повторно работи с Борислав Шаралиев в “Сбогом, другари ”.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР