Актрисата Теодора Духовникова нажежиа страстите, като пусна люботини кадри във

...
Актрисата Теодора Духовникова нажежиа страстите, като пусна люботини кадри във
Коментари Харесай

Теодора Духовникова нажежи страстите със снимки от плажа

Актрисата Теодора Духовникова нажежиа пристрастеностите, като пусна люботини фрагменти във фейсбук, на които тя е по бански на плажа, видя  Plovdiv24.bg.  Ето какво написа тя:

Август. Времето, обещано ни за губене без никакво възприятие за виновност. Dolce far niente. Изкуството да правиш нищо. Ако питате мен, бих желала всеки ден от август да стартира след пет следобяд. Сутрините на август не са кой знае какво, в случай че, несъмнено, имаш време за губене. Сутрините на август са досадни, жешки, лепнещи.

Събуждаш се влажен от влагата и солта в чаршафа си, виното от предната нощ леко пулсира в главата ти и кара очите да спят още, макар че на мозъка ти към този момент му се върви на плаж. Обаче казваш на мозъка си - аре бе, то пък един плаж…!

Няма драма, в случай че пропуснеш.

Цвърчи ти кожата като цаца и се надцаквате с останалите, объркали се да плажуват в сутрините на август, надцаквате се по загар, по благополучие, по тела, по фрапета и текили или, в случай че имате шанса като мен, да живеете измежду кайтисти - кой по какъв начин го е брулил вятъра и са го млатили вълните и какъв брой по-малко от през вчерашния ден е съумял да почупи от себе си.

Виж, след 5 следобяд идва тихият разкош на август. Кайтистите играят табла, мадамите с чехлите и комплицирания маникюр са се прибрали, с цел да приготвят аутфита си за вечерта, пияните - спят, децата са прибрани да ги къпят и на плажа е извънредно безшумно, слънцето не пари, а гали, морето е съвсем празно, тук-таме хора с книга и двойки, които се целуват, свежи баба и дядо, които изживяват младостта си отначало, грижещи се за внучето си като за египетски господ. Седя и аз там, безумно щастлива в неналичието на искания за благополучие в августовския следобяд, първокласен е само плажът, лишен от извънмерно човешко обитание, първокласно е самото следобедно слънце и тишина и нищоправане и се запитвам - Теодорче, проспа си сутрините и обедите на почивката, не те ли е позор, не те ли е позор, не, споделя ми вътрешното ми Теодорче, в случай че зависеше от мен… август трябваше да стартира в пет следобяд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР