Актрисата Мария Манолова от Сливенския драматичен театър е с номинация

...
Актрисата Мария Манолова от Сливенския драматичен театър е с номинация
Коментари Харесай

Актриса от сливенския театър с номинация за Икар за дебют

Актрисата Мария Манолова от Сливенския трагичен спектакъл е с номинация за „ Икар “ за дебют. Номинацията за огромните награди „ Икар “ на Съюза на артистите в България младата актриса получи за ролята си на Емилия в спектакъла „ Дездемона “ от Пола Вогъл с режисьор Петър Денчев. Новината заяви директорката на театъра Радост Костова.

Мария Манолова беше поканена в екипа на Сливенския трагичен спектакъл предишния креативен сезон, когато беше единствено на 23 години, преди малко приключила НАТФИЗ. В Националната театрална академия тя се е обучавала четири години в класа на проф. Пламен Марков, с асистенти Калин Ангелов и Анастасия Лютова.

Когато професорът й Пламен Марков научил, че Мария е поканена в Сливен, откъдето прочее стартира и неговия сценичен напредък, Пламен Марков й предсказал, че този спектакъл ще й бъде на шанс. Пожелал й да върви сполучливо нагоре, към върховете на театралното изкуство. Предсказанието и пожеланията на нейния професор към този момент се сбъдват, за наслада на младата актриса и целия екип на Сливенския спектакъл, на който тя е доста признателна за поддръжката.

Мария Манолова имаше шанс да получи роля в „ Дездемона “ – една провокативна пиеса за мястото на дамата в днешния свят, която бе сложена за пръв път в България на сливенска сцена. За тази своя първа сериозна роля на професионалната сцена актрисата сподели: „ Още при първото четене на пиесата, харесах моята героиня - Емилия и тайничко се надявах режисьорът да ме разпредели в нея. Емилия е от тези дами, които не познават любовта по оня метод, по който всяка жена копнее. Тя е като огледало на желанията на мъжа си. Първосигнална и достоверна в изрече си. Защитава моралните си полезности и вярвания до кръв. При нея всичко е на живот и гибел! Това ми харесва. Крайна е. Няма баланс. Все черти и държания, които са ми любопитни и за проучване, и за игра. “

На фона на конфликта сред моралните полезности и визии на трите героини Дездемона, Биянка и Емилия, в очебийно актьорско зрелище, несъмнено надарената млада актриса съумя да построи безапелационно един компактен облик на своята Емилия, с тъничък нюх за характера на героинята и с нейна лична палитра от страсти, подплатени с еманципиран комизъм.

.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР