Актрисата Линдзи Лоън, ютубърът Джейк Пол и още 6 знаменитости

...
Актрисата Линдзи Лоън, ютубърът Джейк Пол и още 6 знаменитости
Коментари Харесай

Линдзи Лоън и Джейк Пол са обвинени в промотиране на криптовалути

Актрисата Линдзи Лоън, ютубърът Джейк Пол и още 6 звезди бяха упрекнати от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) за рекламиране на криптовалути в обществените мрежи , без да разкриват, че им е платено за това, съобщи Агенция Франс Прес.

Обвиненията идват като част от дело, ориентирано против бизнесмена Джъстин Сън за това, че е рекламирал криптоактиви Tronix и BitTorrent, без да се е записал при съответните органи, както и за това, че е манипулирал търговията с криптовалути на своята платформа.

SEC твърди, че Сън се е опитал да подтиква Tronix , като изкуствено е основал усещане за търговия на вторичния пазар, като е предиздвикал личните си чиновници да купуват и продават активи.

" Този случай още веднъж показва високия риск, пред който са изправени вложителите, когато скъпите бумаги на криптоактиви се оферират и продават без съответно обявяване ", съобщи в изказване ръководителят на SEC Гари Генслър.

Сън също по този начин е склонил вложителите да закупят криптовалута посредством акция, в която той и неговите известни промоутъри са скрили обстоятелството, че им е било платено за техните туитове, сподели Генслър.

Без да признават или отхвърлят виновността си, Лохан и Пол се съгласиха да платят надлежно 40 670 и 101 887 $ за възобновяване на средства и санкции.

Порнозвездата Мишел Мейсън (известна още като Кендра Лъст), рапърът Lil Yachty (Майлс Паркс Макколъм), артистите Ne-Yo (Шафър Смит) и Акон (Алионе Тиам) също се съгласиха да уредят желае.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР