Актрисата Катрин Деньов откри 76-ото издание на кинофестивала в Кан,

...
Актрисата Катрин Деньов откри 76-ото издание на кинофестивала в Кан,
Коментари Харесай

Катрин Деньов откри кинофестивала в Кан със стихотворение на украинска поетеса

Актрисата Катрин Деньов откри 76-ото издание на кинофестивала в Кан, Франция, на гала, чиято водеща бе щерка й Киара Мастрояни, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Обявявам 76-ия кино фестивал в Кан за открит ", сподели една от легендите на френското кино. Редом до нея бе американският артист Майкъл Дъглас, който произнесе същото изречение на британски език, минути, откакто бе почетен с почетна премия " Златна палма ".

Катрин Деньов, чиято фотография е на формалния афиш на тазгодишното издание на фестивала, сподели, че мисли " доста за Украйна " и рецитира стихотворение на украинската поетеса Леся Украинка.

Преди това американската актриса Ума Търман показа на сцената Майкъл Дъглас, който бе почетен с почетната премия на фестивала за повсеместен принос, заяви " Скрийн дейли ". Търман назова Дъглас " исполин " и " звезда вечно ", а публиката го приветства на крайници.

" По целия свят има стотици кинофестивали, само че Кан е единствено един ", сподели артистът. В Кан са представяни четири кино лентата с негово присъединяване. Говорейки за кариерата си в киното от 55 години, Дъглас добави, че " работим еднообразно настойчиво и върху провали, и върху триумфите си ".

Първата прожекция на тазгодишното издание на Кан е на кино лентата " Жана дьо Бари ", който е отвън конкурсната стратегия. Режисьорката Майвен повери основната роля в него на американския артист Джони Деп, чиято кариера бе замразена поради делата, които водеше с някогашната си брачна половинка Амбър Хърд за домашно принуждение.

Фоторепортерите се бяха скупчили към аления килим преди церемонията, с цел да снимат завръщането на Джони Деп. Американският артист се усмихваше обилно, до момента в който даваше подписи и позираше за селфита с фенове пред Фестивалния замък. Той влезе в постройката ръка за ръка с Майвен и в компанията на други водещи артисти от продукцията.

Майвен бе посрещната с аплодисменти и на крайници, когато влезе в киносалона, а фотокамерите бяха ориентирани към Деп, който реагира с изненада на вниманието.

Тиери Фремо, общоприет шеф на фестивала в Кан, новоизбраната президентка на форума Ирис Кноблох и кметът на Кан Давид Лиснар посрещаха звездите на аления килим, на входа на двореца. Хелън Мирън, Ел Фанинг и Еманюел Беар бяха измежду звездите на аления килим.

Церемонията по откриването бе предавана онлайн от 19 часа по телевизионния канал Франс 2. Заедно с това публиката можеше да види церемонията и първата прожекция за тазгодишното издание на фестивала в 344 киносалона във Франция. Днес филмът на Майвен " Жана дьо Бари " с присъединяване на Джони Деп излезе на екран във Франция, заяви формалният уебсайт на фестивала.

Надпреварата за премията " Златна палма " стартира в сряда с два пълнометражни кино лентата - " Чудовище " на японския режисьор Хирокадзу Корееда и " Завръщането " на френската режисьорка Катрин Корсини.

Общо 21 режисьори се борят за " Златната палма ", в това число 7 дами - рекорден брой за най-големия кино фестивал в света. Те ще бъдат оценени от деветчленно жури под председателството на шведския режисьор Рубен Йостлунд, повторен лауреат на " Златна палма ".

Часове преди церемонията членовете на журито дадоха конференция в Кан, на която Йостлунд поддържа стачката на сценаристите в Холивуд. Йостлунд и осмината му сътрудници от журито бяха посрещнати на сцената при откриването на фестивала от Киара Мастрояни. Йостлунд приветства " този неповторим аспект на киното - че го гледаме дружно "..
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР