Актрисата и активистка Роуз Макгауън – едно от главните действащи

...
Актрисата и активистка Роуз Макгауън – едно от главните действащи
Коментари Харесай

Жертва на Харви Уайнстийн: Златен глобус беше фалш

Актрисата и активистка Роуз Макгауън – едно от основните настоящи лица в абсурда с обвинявания в полови похищения от десетки дами холивудски продуцент Харви Уайнстийн, осъди „ холивудското двуличие “, демонстрирано на церемонията за премиите „ Златен глобус “, оповестяват редица американски и английски медии, измежду които Фокс нюз и в. „ Дейли мейл “.

Фокс нюз отбелязва „ подозрителното неявяване “ от наградното шоу на няколко от главните обвинителки на Уайнстийн – Макгауън, Азия Ардженто, Анабела Шиора, Дарил Хана, Мира Сорвино, Розана Аркет.44-годишната Роуз Макгауън е обвинила в двуличие присъствалите на церемонията актриси, които носеха черно в символ на взаимност с жертвите на полов тормоз, в замяна на туитове с Азия Ардженто.„ Мога да приказвам единствено от свое име, само че аз освен не бях поканена на церемонията за премиите „ Златен глобус “, само че и никой не изиска мнението ми за придвижването „ Времето изтече “, нито да подпиша отвореното писмо. Аз поддържам самодейността, макар че бях изключена от нея. Явно не съм задоволително авторитетна или холивудска “, написа 42-годишната Азия Ардженто в Туитър.

В обръщение, адресирано до Макгауън, италианската актриса добавя: „ Никой не би трябвало да не помни, че ти беше първата, която наруши мълчанието. Всеки, който се пробва да омаловажи това, е трол и зложелател на придвижването срещу насилието над дами. Ти ми даде кураж да проговоря. Винаги ще бъда на твоя страна “.

В отговор на поста на Ардженто, Роуз Макгауън написа: „ Никой от тези изтупани хора, облечени в черно в символ на взаимност с такива като нас, нямаше да си мръдне пръста, в случай че аз не бях разкрила истината. Нямам време за холивудски фалш “.

Отношение по въпроса в обществената мрежа са взели и сестрите Аркет.

Розана Аркет, която също е измежду обвинителките на Харви Уайнстийн, написа в Туитър: „ Никоя от нас не беше поканена – Анабела (Шиора), Дарил (Хана), Мира (Сорвино)... “ Отговорът на сестра ѝ, актрисата и носителка на „ Оскар “ Патриша Аркет гласи: „ Това не е редно. Всички вие трябваше да бъдете включени в самодейността. Никой не е потърсил и моята поддръжка, само че на кого му пука. Те вършат нещата по техен метод, а ние ще действаме по нашия “.

Сред холивудските звезди, които са били обект на половите домогвания на Харви Уайнстийн, са също актрисите Анджелина Джоли, Салма Хайек и Ашли Джъд, отбелязва в. „ Дейли мейл “.

Въпросните дами бяха измежду облечените в черно на церемонията за премиите „ Златен глобус “.

Наблюдатели обаче не пропущат да припомнят, че макар обвиняванията, които Роуз Макгауън насочва към лицемерите в Холивуд, самата тя в началото е приела парична сума, с цел да си мълчи за действията на Харви Уайнстийн.

Източник: Tialoto.bg

Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР