Актрисата Емилия Радева се готви да мине за кой ли

...
Актрисата Емилия Радева се готви да мине за кой ли
Коментари Харесай

Красавици от старите ленти се срещат на морска премиера

Актрисата Емилия Радева се готви да мине за кой ли път по алената пътека, която ще обтегнат уредниците на „ Любовта е полуда “ за откриването на интернационалния кинофестивал на 25 август. Само че този път тя ще получи премията за изцяло творчество, а на 27 август от 17 ч. ще посреща фенове и читатели на премиерата на книгата си „ Ние, артистите “ в книжарницата във Фестивалния и конгресен център на Варна.

Неслучайно измежду специфичните посетители на представянето ще е друга огромна звезда на българското кино и хубавица от старите ленти – Гинка Станчева. Също като Емилия Радева и тя е била екранна партньорка на Апостол Карамитев, а още по-важното е, че има непокътнато място измежду героите в „ Ние, артистите “.

Емилия Радева и Гинка Станчева

в " Ребро Адамово " от края на 50-те.

Книгата е цялостна с забавни истории за нея, за Катя Паскалева и за Невена Коканова, за Наум Шопов и за Коста Цонев, за Стоянка Мутафова и за Георги Калоянчев, за Стефан Гецов и за Иван Кондов… Има и още забележителни персони, почтени за новата поредност на „ Книгомания “ – „ Любимци на публиката “. Емилия Радева ги е описала с доста любов и поклонение пред гения им, само че без да икономисва ексцентричните им приумици, пристрастености и пороци.

След 60 години на сцената, с над 100 функции в киното, театъра и в малкия екран актрисата в действителност има какво да опише. А и какво да покаже – с нейна помощ и със съучастието на Момчил Карамитев – синът на Апостол Карамитев, до фестивалната аудитория за пръв път ще стигне шлагерът от 50-те години „ Легенда за любовта “. Кадър от този филм е на корицата на „ Ние, артистите “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР