Актрисата Ан Хечи си отиде на 53-годишна възраст след автомобилна

...
Актрисата Ан Хечи си отиде на 53-годишна възраст след автомобилна
Коментари Харесай

Ан Хечи: „Отне ми 31 години, за да изкарам лудостта от себе си“

Актрисата Ан Хечи си отиде на 53-годишна възраст след автомобилна злополука, само че автобиографията ѝ „ Наричай ме луда “ ( “Call Me Crazy”), издадена през 2001 година и към този момент изчерпана от тираж, набира още веднъж известност. И неслучайно, поради нейния невероятен и мъчителен живот.

Родена на 25 май 1969 година в Аурора, Охайо, Хечи е отгледана в консервативно религиозно семейство на стопанка и шеф на църковен хор. Тя е най-малкото от общо пет деца, а психологичните ѝ проблеми стартират, откакто е полово насилвана от своя татко. Доналд Хечи води скришен хомосексуален живот и умира от СПИН, когато Ан е на 12-годишна, оставяйки майка ѝ Нанси и останалите четири деца в мъчно финансово състояние.
 Ан Хечи през годините  Ан Хечи през годините  Ан Хечи през годините  Ан Хечи през годините
За да помогне на фамилията, бъдещата звезда стартира първите си актьорски изяви на театрална сцена в Ню Джърси. Три месеца след гибелта на татко ѝ се случва друга покруса – по-големият брат на Ан умира в автомобилна злополука. Това кара фамилията да се реалокира в Чикаго, където Хечи взе участие в учебна пиеса и е видяна от сътрудник, който ѝ предлага прослушване.

Възможността Ан да откри работа в развлекателната промишленост в допълнение утежнява връзките с майка ѝ, която е срещу нейната щерка да отиде в Ню Йорк, с цел да следва актьорската си фантазия. Двете се отчуждават още когато Нанси Хечи не приема изказванията на Ан за принуждение от страна на Доналд.

Същото мнение споделя и сестрата на Ан – Абигейл, другото само оживяло дете в фамилията. Докато бъдещата актриса подозира, че автомобилната злополука, в която умира брат ѝ, може да е самоубийство, останалите две дами в фамилията подценяват тези опасения. А щом Нанси се омъжва наново през 2008 година, с Ан се отдалечават още повече една от друга.

По-късно в автобиографията си актрисата споделя, че с цел да се оправи с контузията от насилието, претърпяно като дете, тя развива свое алтер-его – възприема себе си като небесно извънземно на име Селестия (самата тя се споделя Селест Ан Хечи). „ Вярвах, че съм от друга планета. Мисля, че бях луда “, споделя тя. Селестия участва и в зрелия живот на Хечи – по време на двугодишната ѝ връзка с бащината фигура Стив Мартин (с 24 години по-възрастен от нея) и трите години, през които е обвързана с Елън Дедженърис.
 Връзката на Ан Хечи и Елън Дедженърис под светлините на прожекторите  Връзката на Ан Хечи и Елън Дедженърис под светлините на прожекторите  Връзката на Ан Хечи и Елън Дедженърис под светлините на прожекторите  Връзката на Ан Хечи и Елън Дедженърис под светлините на прожекторите
Раздялата на двете актриси през 2000 година се оказва изключително мъчителна за Хечи. Впоследствие тя споделя, че по това време вътрешният ѝ глас я кара да се качи на галактически транспортен съд и да вземе екстази – тогава тя е открита да се скита замаяна във Фресно, Калифорния. За този случай актрисата признава: „ Фресно беше кулминационната точка на едно пътешестване и свят, в който мислех, че би трябвало да избягам, с цел да намеря любовта. “ Тя дефинира това като края на своята полуда.

Няколко месеца по-късно тя стартира връзка с оператора Колман Лафун, с който се среща по време на фотосите на недовършен документален филм за Дедженърис. Двамата стават родители на наследник на име Хоумър, а година по-рано се женят – през 2001 година актрисата издава и автобиографията си.

„ Не съм луда “, споделя по това време в изявление за 20/20. „ Но животът е вманиачен. Бях отгледана от бясно семейство и ми лиши 31 години, с цел да изкарам лудостта от себе си. “ Мемоарите „ Наричай ме луда “ се трансформират в „ народен бестселър и бестселър на New York Times “, а след гибелта на актрисата продавачи в Amazon го оферират като „ колекционерски предмет “, чиято цена варира сред $200 и $750 за копие.

Книгата е описвана като „ мъчителна автобиография “, „ претъпкана с страсти “, а въпреки в автобиографията да споделя за хомосексуалните си връзки с Дедженърис, каквито преди повече от 20 години към момента не са необятно одобрявани в общественото пространство, най-голямо внимание получават откровенията за психологичните ѝ проблеми – тематика, по която набира известност едвам през последните години.

„ Тя говореше за ментално здраве преди да е задоволително да се приказва за тези битки “, споделя актрисата Емили Бергъл в Instagram обява, отдадена на починалата Хечи. Според Бергъл не е „ не е изненадващо “, че Хечи е озаглавила записките си „ Наричай ме луда “, определяйки себе си по този метод на висок глас преди някой различен да го е направил обществено.

„ Ан беше освен талант, само че и един от най-удивително съсредоточените и готови артисти, с които съм работила. Не мисля, че в миналото съм я виждала да сгреши. Единствената смешка, която съм правила по отношение на Ан, беше, че евентуално не е имала психологичен срив, а в действителност е била извънземно, тъй като нейната мощ изглеждаше свръхчовешка “, споделя още Бъргъл, която се познава с починалата си колежка от снимачната площадка на сериала “Men In Trees” от 2006 година, траял два сезона.

Там Хечи намира идната си обич откакто се разделя със брачна половинка си Колман Лафун. С артиста Джеймс Тъпър имат намерение да останат „ вечно сгодени “, като по този начин и не подписват брак. През 2009 година се ражда синът Атлас, само че при започване на 2018 година двойката се разделя.

„ Обичам те вечно “, написа Тъпър в своя Instagram профил след гибелта на някогашната си брачна половинка, до момента в който първият ѝ брачен партньор насочи дълго дълго изказване с видео. „ Бих желал да мисля, че тя е свободна, не изпитва болежка и се радва на това, което е по пътя ѝ. Тя имаше доста какво да каже. Беше смела и безстрашна, обичаше в действителност мощно и в никакъв случай не се опасяваше да каже какво мисли и във какво има вяра “ споделя Колман Лафун. „ И постоянно беше обич, всичко е било от обич. Така че, довиждане Ан. Обичам те! “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР