Актовете на Кирил Петков като служебен министър са незаконни. Това

...
Актовете на Кирил Петков като служебен министър са незаконни. Това
Коментари Харесай

Каракачанов: Актовете на Петков като служебен министър са незаконни

Актовете на Кирил Петков като длъжностен министър са противозаконни. Това сподели в „ Лице в лице “ водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

След като Конституционният съд се произнесе, че Петков е бил с двойно поданство до момента в който е бил част от кабинета „ Янев 1 “, партията изиска от Върховния административен съд да анулира актовете му.

„ След като един човек в нарушаване на Конституцията извършва някаква служба, това значи, че всичко, което е правил е нелегално. Незаконно е заемал този пост. Излизаш и казваш: „ Извинявайте, полакомих се да бъда министър, предложиха ми, не ревизирах “. Той през днешния ден изяснява по какъв начин се пожертвал, че дори си зарязал пенсията в Канада “, разяснява Каракачанов.

Според водача на Вътрешна македонска революционна организация, Петков съзнателно е нарушил Конституцията. Той даде образец с Жорж Ганчев, който беше определен за депутат с двойно поданство и в Конституционен съд приключва пълномощията му като народен представител.

По думите на Каракачанов, Петков е трябвало да си подаде оставката като министър, откакто въпросът е станал обществено притежание.

Относно идните избори, водачът на Вътрешна македонска революционна организация уточни, че партията му има дела, които желае да реализира и по тази причина се борят да влязат в идващото Народно заседание. Той добави, че до момента в който са били във властта са създали редица промени в интерес на обществото.

На въпрос дали Вътрешна македонска революционна организация би управлявало още веднъж с ГЕРБ, той отговори отрицателно: „ Политиката не е чесане на егото, а ГЕРБ по този начин преглеждат политиката – да покажат, че са №1. Държавата е в рецесия, не може едните да злорадстват, а другите да се оправдават “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР