Актове на стойност над 50 000 лева за замърсяване на

...
Актове на стойност над 50 000 лева за замърсяване на
Коментари Харесай

Актове за над 50 000 лева за Оргахим“ заради замърсяване

Актове на стойност над 50 000 лв. за замърсяване на околната среда са наложени на производителя на бои и лакове „ Оргахим “. Това е вследствие на сложна инспекция, осъществена от специалистите на Регионалната екоинспекция в Русе. 

С общо 6 акта и 28 наставления е приключила комплексната инспекция във компанията за произвеждане на бои, лакове, разредители, грундове и лепила „ Оргахим “. Еколозите влязоха в индустриалното дружество след голям брой недоволства на поданици на Русе за неприятни миризми.

Установено е нерегламентирано потребление на сифони към индустриалните пространства и те са пломбирани. При инспекция на локалната пречиствателна станция за отпадъчни води са установени химически артикули с миризма на разтворители, които не могат да бъдат пречистени с наличната технология.

Пречиствателната станция е спряна наложително, с цел да не водят тези нечисти води в градската канализационна мрежа, която зауства в река Русенски Лом.



Пречиствателната станция е спряна наложително, с цел да не се водят нечисти води в река Русенски Лом

Еколозите са открили нарушаване и във връзка с отпадъците. При стартиране на всяка партида подготвена продукция се отделя количество, което да послужи като контролна проба. Не излиза наяве обаче какво се случва с нея - дали се третира като боклук или се употребява като артикул по предопределение.

Съставени са общо 6 акта за разбъркване на боклуци, за несъблюдение на изискване в комплексното позволение, за процедурни несъответствия по ръководството на рискови химични субстанции, както и неуведомяване на контролния орган за монтиране на спомагателни уреди за производството.

На „ Оргахим “ са дадени и 28 наставления по съставни елементи и фактори на околната среда, които се отнасят до цялостната активност на площадките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР