Активното вещество силденафил, което откриваме във виаграта, би могло да

...
Активното вещество силденафил, което откриваме във виаграта, би могло да
Коментари Харесай

Виаграта може да лекува кучета с рядко хранително заболяване

Активното вещество силденафил, което откриваме във виаграта, би могло да се употребява като евентуално лекуване на рядко заболяване при кучетата, наречено мегахранопровод.

При него хранопроводът се уголемява и надлежно губи способността си да доставя храна до стомаха.

Кучетата с мегахранопровод постоянно развиват и други проблеми и доста от тях би трябвало да бъдат приспани. Обикновено по време на хранене яденето регургирира (пасивен развой на връщане на несмляно хранително наличие от стомаха към устната кухина), навлиза в белите дробове и провокира аспирационна пневмония. Според научно проучване, оповестено в American Journal of Veterinary Research, обаче същият принцип, който разрешава на силденафилът да лекува еректилната дисфункция, оказва помощ и на кучетата.

Лекарството отпуска мускулите и разрешава на долния хранопровод да се разтвори и да пропусне храната, а това от своя страна понижава риска от регургирация. Страничните резултати са минимални и кучетата, лекувани със силденафил, наддават тегло през двете седмици на лекуване.

„ Ако прегледате [медицинската] литература, няма да откриете лекарство, което да управлява мегахранопровода. Силденафилът е първото, което таргетира тези механизми и понижава регургирацията. Това е огромен пробив, защото точно тя убива тези кучета – споделя доктор Джилиън Хейнс от Вашингтонския държавен университет и съавторка на изследването. – [Силденафилът] разтваря долния езофагеален сфинктер за интервал от 20 минути до 1 час, което работи добре при кучетата, тъй като желаеме той да е отворен единствено когато се хранят. “

В изследването взимат присъединяване 10 кучета. За интервал от 2 седмици те получават или плацебо, или силденафил. След това в продължение на седмица не одобряват нищо. Накрая двете групи се разменят – за интервал от 2 седмици тази, която е получавала плацебо, минава на силденафил, и противоположното. Собствениците им са натоварени със задачата да наблюдават за епизоди на регургирация.

Учените не откриват основна разлика при придвижването на храната при двете групи (чрез рентгенов анализ), само че притежателите на 9 от 10 кучета настояват, че интервалите на регургирация понижават през 2-те седмици, в които животинките одобряват течен силденафил.

„ В доста от случаите притежателите съумяват да схванат дали кучето им е на силденафил или не, защото [лекарството] работи – изяснява Хейнс. – Изглежда, че максимален е резултатът при умерено засегнатите кучета, които регургирират постоянно, само че не прекалено. Всъщност предписах силденафил на няколко от тези пациенти след края на проучването и през днешния ден те не престават да го одобряват. “

При кучетата с по-остри признаци обаче лекарството няма кой знае какъв резултат, защото то доближава стомаха много по-трудно.

Силденафилът към този момент се предписва на хора и кучета за лекуване на нараснало кръвно налягане в белите дробове. Най-вероятно този медикамент може да помогне и при доста други медицински положения (не единствено при мегахранопровод), съобщава IFLScience, представено от " Обекти ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР