Активното набиране на средства за участник в протестите на "жълтите

...
Активното набиране на средства за участник в протестите на "жълтите
Коментари Харесай

Набирането на средства за мъж, посегнал на жандармеристи при протестите във Франция, възмути политици и полиция

Активното набиране на средства за участник в митингите на "жълтите жилетки " - някогашен професионален боксьор, сниман да удря жандармеристи в Париж и разгласен от някои за воин, провокира възмущението на политици и полицията, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Над 117 000 евро бяха събрани до тази заран, като броят на донорите бързо растеше, преди интернет платформата за набиране на средства Леечи (Leetchi) да реши да не приема повече дарения.

Средствата се събираха за подкрепяне на отбраната на Кристоф Детингер, който през вчерашния ден сутринта се съобщи в полицията, откакто в оповестено в интернет видео призна, че е "реагирал зле на гнева ", провокиран, съгласно него, от полицейските "репресии ".

На видеозаписи се виждаше по какъв начин той нанася удари на двама жандармеристи в осмата събота на митинги на "жълтите жилетки ", белязани за следващ път от изстъпления.

Френски министри осъдиха набирането на средства за Детингер. "Изглежда да се удря служител на реда е нещо, от което може да се изкарат положителни пари ", съобщи в Туитър държавният секретар по въпросите на цифровите технологии Мунир Мажуби, представен от ДПА. Всеки би трябвало да работи отговорно: Това набиране на средства е срам, акцентира той.

Държавният секретар за равенството сред половете Марлен Шиапа и министърът на превоза Елизабет Борн също порицаха уредниците на набирането на средства.

След като приключи акцията, Леечи съобщи, че събраните пари ще се употребяват само за правна отбрана на мъжа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР