Активността на българската прокуратура по противодействие на зловредното руско влияние

...
Активността на българската прокуратура по противодействие на зловредното руско влияние
Коментари Харесай

Активната роля на прокуратурата по противодействие на зловредното руско влияние в България – акцент при срещите на главния прокурор Иван Гешев в първия ден от посещението му в ЕП в Брюксел

Активността на българската прокуратура по противопоставяне на зловредното съветско въздействие у нас и в района на Балканите бе във фокуса на диалозите, които основният прокурор Иван Гешев организира през първия ден от визитата му в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел.
 
 Александър Йорданов и Иван Гешев Александър Йорданов и Иван Гешев Източник: Прокуратура на Република България
Иван Гешев акцентира пред Райнер Виланд, заместник-председател на Европейския парламент, че са нужни целенасочени дейности за затвърждаване на европейските полезности измежду българското общество, като не се позволяват прояви на назадничавост, противоречащи на стратегическия евроатлантически избор на страната.
 
 Райнер Виланд и Иван Гешев Райнер Виланд и Иван Гешев Източник: Прокуратура на Република България
От своя страна Райнер Вилънд също изрази мнение, че европейската общественост би трябвало да бъде единна в отбрана на основополагащите демократични правила.
 
Пред заместник-председателя на Комисията по правни въпроси на Екологичен потенциал Рафаеле Станканели Иван Гешев изрази позиция, че ръководената от него институция и отсега нататък ще работи безкомпромисно по повод възпирането на пробутване на непознати ползи в страната, изключително в подтекста на съветската инвазия в Украйна.
 
 Рафаеле Станканели и Иван Гешев Рафаеле Станканели и Иван Гешев Източник: Прокуратура на Република България
Главният прокурор и зам.-председателят на Комисията по правни въпроси разискаха провокации пред върховенството на правото у нас. Иван Гешев показа позицията на българската прокуратура за нуждата от актуализиране на нормативната уредба, както и за отстояване на независимостта на правосъдната власт като значителен детайл от одобряването на върховенството на правото.
 
Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща и с ръководителя на Комисията по бюджетен надзор на Екологичен потенциал Моника Холмейер. Иван Гешев срещна представителя на Европарламента с настоящи проблеми от работата на българската прокуратура, при които са били открити притеснителни обстоятелства и условия за подхванати дейности с присъединяване на български и други жители, целящи пробутване на антидемократични и противоречащи на евроатлантическите цели на страната хрумвания.
 
Разговорът сред двамата бе в подтекста на водени следствия за търговия с въздействие и проведена престъпност, с присъединяване на лица, за които са налице данни за връзки с съветски физически и юридически лица, в това число и такива, попаднали под европейски наказания по отношение на войната на Русия против Украйна.
 
 Иван Гешев и Моника Холмейер Иван Гешев и Моника Холмейер Източник: Прокуратура на Република България
В тази връзка Иван Гешев и Моника Холмейер разискаха нуждата от интензивно противопоставяне на случаите на " пране на пари ", както и задълбочаване на работата по попречване на съмнителни преводи на финансови средства и реализирането на покупко-продажби с криптовалута.
 
Двете страни подчертаха ангажираността на страните членки на Европейския съюз и европейските институции по секване на финансовите потоци, имащи за цел подкопаване на доверието в европейските полезности и сигурност.
 
В рамките на първия ден от работното посещаване на Иван Гешев в Екологичен потенциал в Брюксел основният прокурор беседва с европейския народен представител от Испания от българския генезис Ева-Мария Попчева.
 
По-късно Иван Гешев поздрави младежи от Враца и община Симитли, които бяха на посещаване в европейската институция. 
 
 Иван Гешев в Брюксел Иван Гешев в Брюксел Източник: Прокуратура на Република България
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР