Активно продължава да се шуми за антиправителствените протести у нас

...
Активно продължава да се шуми за антиправителствените протести у нас
Коментари Харесай

”Ал-Джазира”: Полиция разчисти протестните лагери в България

Активно продължава да се шуми за антиправителствените митинги у нас и в медии зад граница. Поредна публикация за протичащото се в страната е оповестена в “Ал-Джазира ”. Повод за материала е разчистването на палатковите блокади единствено преди ден.
Ето и цялата публикация:

“Полицията в България разчисти противозаконните протестни лагери, които блокираха пътища и разгневиха жители по време на антиправителствените демонстрации, които не престават към този момент седмици наред.

Две дузини палатки бяха отстранени от три основни точки в столицата в София, които бяха опънати преди седмица без разрешение. Тяхната цел бе да се блокира трафика, съобщи полицията в петък.

Действията на управляващите идват в отговор на недоволства от стотици жители, които подадоха тъжби поради невъзможността да употребяват услугите на градския превоз в столицата.

“Няма да позволим нови блокади”, съобщи Тони Тодоров, началникът на полицията.

Най-малко 12 души бяха арестувани и глобени в София. Една от групите протестиращи незабавно приканиха за нови демонстрации поради премахването на блокадите.

Властите са вдигнали лагерите, опънати и във Варна и Пловдив, както и блокадата на интернационален транспортен кулоар в южната част на страната (АМ “Марица”, бел.ред).

Протестиращите упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов в продължение на към този момент над месец. Междувременно Румен РАдев съобщи, че държавното управление е корумпирано и е обвързвано с олигархията.

От кабинета, който ръководи от 2017 година (става дума за третия кабинет на Бойко Борисов, бел.ред), съобщи изрично, че няма да подаде оставка поради “натиска на митингите на улицата”.

Превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР