Активната работа, която извършихме тези вече близо 6 месеца, доста

...
Активната работа, която извършихме тези вече близо 6 месеца, доста
Коментари Харесай

Демерджиев: Служебното правителство доближи доста България до Шенген


„ Активната работа, която извършихме тези към този момент близо 6 месеца, много ни приближи към тази цел, която беше в действителност неглижираме в предходните месеци. Някак си се приемаше, че от единствено себе си България ще стане член на Шенгенското пространство “. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Министерство на вътрешните работи направи по този начин, че България да издържи сполучливо две инспекции, които Европейската комисията изпрати с интернационалните специалисти. Всъщност не сме покрили всички критерии, които бяха нужни, и сме минали по пътя, по който Комисията предначерта за сполучлив свършек на този развой “, акцентира министърът.

По думите му Австрия няма искания към България по отношение на осъществяването на критериите и това по какъв начин пазим външната граница на Европейски Съюз. Препоръчва и в защитата на границата. Техните терзания били за проблеми сред страните в Шенген и те били срещу разширението му, преди те да бъдат решени.

Относно позицията на Нидерландия той разяснява, че там претекстовете непрестанно се трансформират и не са доста ясни. Най-често посочвали, че погрешно е изнемощял механизмът за съдействие и надзор.

Демерджиев е отчаян, че депутатите от 48-ото Народно заседание не одобриха законови промени, с които да подкрепят процеса – измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, както и разпоредбите за отбрана на хората, които подават сигнали.

Вътрешният министър разяснява и а в България: „ Навсякъде има корупцията и до момента в който не се освободим от нея, публичния запас няма да отива там, за където е предопределен, а ще отива за напълно други цели – ще обогатява обособени хора, малцина, и това ще води до усещането, че няма разполагаем запас в страната. Напротив, казвал съм го и отново ще го кажа – бюджетът на страната разрешава да се правят всички съществени действия “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР