Активна кампания срещу пушенето организират в Шумен в четвъртък ученици

...
Активна кампания срещу пушенето организират в Шумен в четвъртък ученици
Коментари Харесай

Танци вместо цигара в Шумен

Активна акция против пушенето провеждат в Шумен в четвъртък възпитаници и Регионалната здравна ревизия. “Танц вместо цигара” е една от самодейностите със съорганизатор възпитаниците от X “в” клас на междинното учебно заведение по изкуствата „ Сава Доброплодни “. Те ще приканват жители, вместо да изпушат цигара, да потанцуват за здраве дружно с тях на определена музика. Ще дават и направени от тях осведомителни материали за вредата от тютюнопушенето.

От Регионална здравна ревизия в Шумен приканват всички възпитаници и преподаватели от школата в града да потанцуват за здраве в огромното междучасие в четвъртък.

Щанд на здравето ще бъде открит в Градската градина. Предвидена е и скринингова акция за премерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и дейни пушачи със специфичен апарат. На теста гратис ще може да се подложи всеки искащ.

През актуалната година тематиката в Световния ден без тютюнев пушек, избрана от Световната здравна организация, е “Тютюн и сърдечни заболявания”. Целта е да се акцентира на въздействието на пушенето върху сърдечно-съдовите болести. Употребата на цигари и излагането на тютюнев пушек способстват за почти 12% от всички смъртни случаи от сърдечни болести, сочат проучвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР