Активизирането на Ел Ниньо предвещава по-люта зима и повече сняг

...
Активизирането на Ел Ниньо предвещава по-люта зима и повече сняг
Коментари Харесай

До дни температурите рязко падат, заради Ел Ниньо зимата ще е по-люта

Активизирането на Ел Ниньо предвещава по-люта зима и повече сняг с по-ниски температури, предвижда синоптик.

" През почивните дни температурите ще се покачат сензитивно, в неделя в североизточните региони и Северозапада ще доближат 30-31 градуса. От неделя следобяд и през нощта стартира захлаждане, при започване на седмицата с 10 градуса ще се намалят температурите. Средните ще бъдат 11-16 градуса, в София - 11. Валежи ще има повече в северните и североизточни региони, по планините ще превали и влажен сняг ", предвижда синоптикът Петър Янков в предаването " България заран ".

Бурният вятър от последните дни няма повече да ни тормози. През идващите дни той ще продължи да отслабва. Тази заран по долното поречие на Струма и в Странджа към Малко Търново към този момент се появиха утринни мъгли, само че те бързо ще се разсеят.

Сутрин температурите ще бъдат 6-11 градуса, в Добруджа 3-4 градуса.

Топло ще бъде през уикенда и по планините. В планинските ни курорти се чакат 17-18 градуса. Синоптикът предлага връхната дреха да бъде постоянно на разположение. След това захлаждане ще има краткотрайно бързо покачване на температурите, а след него се задава ново сензитивно захлаждане.

" Ще забележим по какъв начин зимата дава поръчка, оптималните температури 7-11 градуса, превалявания от сняг ще има над 1500 метра, по високите полета в Западна България. В края на идната седмица може да има по-забелязваща се снежна завивка по високите елементи ", добави синоптикът.

Той акцентира, че в дълготраен проект ново стопляне се чака след 20 октомври. А към този момент има и прогнози за идната зима.

" Активизирането на Ел Ниньо предвещава по-люта зима и повече сняг с по-ниски температури. Засега декември се чака да бъде валежен за Балканите, а януари - по-топъл ", съобщи Янков.

Топло през уикенда ще бъде и в Гърция. Там температурата на въздуха ще бъде 26-30 градуса, на морската вода - 23-24.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР