Активисти от екологичната организация Грийнпийс се качиха на борда на

...
Активисти от екологичната организация Грийнпийс се качиха на борда на
Коментари Харесай

Активисти на “Грийнпийс“ взеха на абордаж кораб на голяма нефтена и газова компания

Активисти от екологичната организация " Грийнпийс " се качиха на борда на кораб, нает от  голяма нефтена и газова компания, до момента в който той плаваше в Атлантическия океан. Искането е англо-нидерландският петролен колос " да спре сондажите и да стартира да заплаща ", съобщи Euronews.
Прочетете още
Четиримата активисти са от Аржентина, Турция, Обединеното кралство и Съединени американски щати се качиха на кораба " White Marlin " северно от Канарските острови.

Плавателният съд извозва петролна и газова платформа до находището " Пингвините ", покрай шотландските Шетландски острови в Северно море.

" Мирният митинг има за цел да подчертае опустошителните последствия за климата в международен мащаб, породени от компанията и по-широката промишленост за изкопаеми горива, които не са платили и стотинка за загубите и вредите, които са предизвикали ", съобщи представител на Грийнпийс.

Активистите се качиха на кораба с въже в 8 ч. по Гринуич, откакто се приближиха до него с три лодки, спуснати от кораба на " Грийнпийс " Arctic Sunrise.

От " Грийнпийс " обявиха, че те остават на борда и " сега разполагат с товара на кораба - петролна и газова платформа на компанията - с задоволително ресурси за няколко дни.

Изпълнителният шеф на " Грийнпийс " за Югоизточна Азия Йеб Сано съобщи: " Предприемаме дейности през днешния ден, тъй като когато компанията добива изкопаеми горива, това провокира вълна от гибел, опустошения и разселване по целия свят, като има най-лошо влияние върху хората, които имат най-малка виновност за климатичната рецесия. "

" Няма да спрем, до момента в който не реализираме правдивост във връзка с климата. Ще накараме замърсителите да платят ", добави той. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР